Ελλαδα

Ψυχρή «εισβολή» δύο φάσεων: Πότε θα χιονίσει στην Αττική - «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο αλλά από την Κυριακή αλλάζει ριζικά το τοπίο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψυχρή εισβολή δύο φάσεων: Πότε θα χιονίσει στην Αττική - «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος
Ψυχρή εισβολή δύο φάσεων: Πότε θα χιονίσει στην Αττική - «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Καιρός - Χιονιάς: «Βουτιά» της θερμοκρασίας - Θα υπάρξουν χιόνια στην Αττική - Αίθριος ο καιρός το Σάββατο αλλά από την Κυριακή αλλάζει ριζικά το τοπίο

Ο καιρός το Σάββατο θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές με μικρή πιθανότητα βροχών κατά τόπους ενώ στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στη βορειοανατολική χώρα, δίνοντας παροδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyoq2emehjwp)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12-13, στην Ήπειρο από 0 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14-16, στα Επτάνησα από 5 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12-13 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα βόρεια πελάγη στα 6 μποφόρ, ενώ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Άλλαζει ο καιρός από την Κυριακή - Χίονια και θυελλώδεις άνεμοι θα επηρεάσουν την χώρα

Νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια από την Κυριακή και στην Αττική, που θα διαρκέσει επί τρεις μέρες, αναμένεται στη χώρα μας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από τη Μαγνησία και νοτιότερα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει και θυελλώδεις ανέμους με «τσουχτερό» κρύο. 

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, η πρώτη φάση ξεκινά την Κυριακή με χιόνια από τη Μαγνήσια και νοτιότερα σε ορεινά και ημιορεινά.

Η δεύτερη και δυσκολότερη φάση θα λάβει χώρα Δευτέρα και Τρίτη με τα χιόνια πια και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας συνοδεία θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyoura4gqcb5)

Καλλιάνος: Χιόνι τη Δευτέρα στην Αττική

Το προσεχές τριήμερο Κυριακή Δευτέρα και Τρίτη θα δώσει αρκετά χιόνια στα ανατολικά και νότια της χώρας και χαμηλές θερμοκρασίες κατά 7 βαθμούς και βοριάδες 8 μποφόρ.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καλλιάνος μέσα στη μέρα της Δευτέρας θα δούμε χιόνι στα βόρεια προάστια στης Αττικής, με τοπικές χιονοπτώσεις από την περιοχή της Κηφισιάς και πάνω.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyou80joy9i9)

Κολυδάς: Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε με ανάρτησή του στην επιδείνωση του καιρού σημειώνοντας ότι «η ένταση του χιονιά για την ερχόμενη Τρίτη δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει».


Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Το ανώτερο χαμηλό και η ψυχρή μάζα που το συνοδεύει. Πολύ μακρινό ταξίδι θα κάνει το ανώτερο χαμηλό στη στάθμη των 500hPa και η ψυχρή μάζα που το συνοδεύει, καθώς από τη Μαύρη Θάλασσα γίνεται οπισθοδρομούν και κινείται από τα ανατολικά προς τα δυτικά, μια κίνηση που δεν είναι τόσο συνηθισμένη , αλλά συμβαίνει, ειδικά όταν έχουμε αυτή τη διάταξη του αντικυκλώνα στα δυτικά.

Η αβεβαιότητα του προσδιορισμού της ακριβούς θέσης του είναι μεγάλη και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και η ένταση του χιονιά για την ερχόμενη Τρίτη δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει. Το Σάββατο θα έχουμε σαφώς μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού.

Στη γενική πρόγνωση δίνουμε μια σαφή εικόνα για την καιρική εξέλιξη (http://emy.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/geniki_prognosi)

Δείτε την κίνηση του ανώτερου χαμηλού μαζί με την ψυχρή μάζα που το συνοδεύει».

«Τριήμερος «παν-τουρκικός» χιονιάς αναφέρει ο Τσατραφύλιας

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη ( 28/1-30/2 ) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Όπως είπε συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην «τσίτα» ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».

Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη ( 28/1-30/2 ) με κύρια...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, January 25, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ