Ελλαδα

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για την κακοκαιρία «Avgi»

Ποιες περιοχές θα πληγούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για την κακοκαιρία «Avgi»
Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για την κακοκαιρία «Avgi» © Eurokinissi

Κακοκαιρία «Avgi»: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Θυελλώδεις άνεμους, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και νοτιότερα προκαλεί το σύστημα της κακοκαιρίας που έχει λάβει την ονομασία «AVGI» από την ομάδα της EUMETNET για την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 27/1 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και προβλέπει πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Ανατολική Στερεά: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως της Βοιωτίας, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

β) Εύβοια: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

γ) Αττική: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με εξασθένηση από τη νύχτα.

δ) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες αύριο θα εξασθενήσουν.

ε) Κρήτη: Σήμερα κατά τόπους έντονες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από αύριο το απόγευμα.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Σήμερα στο βόρειο, το κεντρικό και βαθμιαία το νότιο Αιγαίο.

β) Αύριο οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ