Ελλαδα

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σήμερα (30.1) λόγω της κακοκαιρίας «Avgi»

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην αυλή σχολείου
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κακοκαιρία Avgi - Κλειστά σχολεία σήμερα: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στις περιοχές που χιονίζει

Η κακοκαιρία «Avgi» δείχνει τα «δόντια» της, φέρνοντας χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην Αττική. Έτσι, σε αρκετές περιοχές σήμερα (30.1) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. 

Ήδη από τη Δευτέρα (29.1) σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή των αρμόδιων επιτροπών των δήμων. 

Η χιονισμένη αυλή σχολείου που παραμένει κλειστό
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κλειστά σχολεία σε οκτώ δήμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Avgi

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής μετά τις νέες μετεωρολογικές προβλέψεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας Avgi τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για τους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας), ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Σε ποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Στην περιφερειακή́ ενότητα της Ευβοίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους εξής δήμους: Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας – ⁠Διρφύων, Μεσσαπίων – ⁠Ερέτριας – ⁠Κύμης – Αλιβερίου.

Ανοιχτά́ θα παραμείνουν σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους: Σκύρου, Χαλκιδέων, Καρύστου, Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στην περιφερειακή́ ενότητα της Βοιωτίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους: Τανάγρας, Θήβας, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ορχομενού, Λεβαδέων.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με μεταγενέστερη προσέλευση (ώρα 10.00): στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναστέλλεται και στον δήμο Θήρας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας. Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα σχολεία στα Ανώγεια της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη, καθώς αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Στον δήμο Φαιστού δεν θα λειτουργήσουν το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Τυμπακίου και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά: το Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού, το Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων, το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών και το Γυμνάσιο Ζαρού.

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την κακοκαιρία Avgi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ