Ελλαδα

O πραγματικός Έλληνας

Τι σημαίνει να είσαι άξιο μέλος του πιο έξυπνου, πιο γενναίου, πιο αδικημένου και πιο βασανισμένου λαού στον κόσμο

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O πραγματικός Έλληνας
© Miltiadis Frangidis / Unsplash

Ο Μάνος Βουλαρίνος καταγράφει όλους εκείνους τους λόγους που κάνουν κάποιο έναν πραγματικό Έλληνα

Σε μια εποχή που η Νέα Τάξη Πραμάτων μας θέλει όλους ομογενοποιημένους, αλεσμένους μέσα από τη μηχανή του πολιτιστικού κιμά που ονομάζεται παγκοσμιοποίηση, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Να μην ξεχνάμε τι σημαίνει να είσαι πραγματικός Έλληνας. Τι σημαίνει να είσαι άξιο μέλος του πιο έξυπνου, πιο γενναίου, πιο αδικημένου και πιο βασανισμένου λαού στον κόσμο. Γι’ αυτό έφτιαξα μια λίστα με τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του σπουδαιότερου λαού που πάτησε ποτέ το πόδι του από τη μια άκρη της επίπεδης Γης μας μέχρι την άλλη. Η σειρά δεν είναι αξιολογική αφού ένας πραγματικός Έλληνας έχει όλα τα χαρακτηριστικά που παραθέτω.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν είναι οργανωμένος ή εργατικός. Δεν χρειάζεται να έχει σχέδιο ή πρόγραμμα. Αντί για όλα αυτά έχει φιλότιμο που του επιτρέπει να τελειώνει τσάτρα πάτρα και πάντα την τελευταία στιγμή τις δουλειές που αναλαμβάνει.

- Ένας πραγματικός Έλληνας είναι γεννημένος αρχηγός. Είναι γεννημένος διευθυντής, προπονήτης, CEO, πρωθυπουργός, βασιλιάς κ.λπ. Ο μικρός αριθμός των ηγετικών θέσεων πολύ συχνά τον αναγκάζει σε θέσεις κατώτερες του επιπέδου του τις οποίες ο πραγματικός Έλληνας κάνει τη χάρη να τις κάνει χωρίς όμως ποτέ να ξεχνά ότι στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένος για άλλα.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν φεύγει από το σπίτι των γιονιών του πριν τα 40, αλλά ακόμα και τότε φροντίζει να είναι σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορεί κάποιος να του βάζει πλυντήριο και να του μαγειρεύει. Η μόνη περίπτωση στην οποία μπορεί να φύγει πιο νωρίς είναι η περίπτωση του γάμου, αλλά και πάλι το νέο του σπίτι πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από το πατρικό.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν λερωνεί ποτέ το αυτοκίνητό του με αποτσίγαρα, χαρτάκια και σκουπιδάκια. Χρησιμοποιεί το μεγάλο τασάκι γύρω του και έχει το αμάξι του πάντα καθαρό.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν κρατάει ποτέ ένα σκουπίδι μέχρι να βρει έναν σκουπιδοτενεκέ να το πετάξει. Ούτε περπατάει μέχρι να βρει. Αν ο σκουπιδοτενεκές είναι δίπλα του τον χρησιμοποιεί, αν δεν είναι πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της ανεπάρκειας του κράτους.

- Ένας πράγματικός Έλληνας δεν μαζεύει ποτέ τα κακά του σκύλου του. Αυτά είναι εργασίες για κατώτερες φυλές.

- Ένας πραγματικός Έλληνας ξέρει ότι πάρκινγκ είναι όπου τον βολεύει. Πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και αναπήρων, τίποτα δεν εμποδίζει έναν πραγματικό Έλληνα να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Και πού να το βάλει δηλαδή;

- Ένας πραγματικός Έλλημας ξέρει ότι το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι ή το μαγαζί του είναι μέρος της ιδιοκτησίας του και το κάνει ό,τι θέλει.

- Ένας πραγματικός Έλληνας προτιμά να παραγγέλνει καφέ σε υπηρεσία ντελίβερι και να δίνει μίνιμουμ ένα δίευρο τη φορά παρά να αγοράσει μια μηχανή και να τον φτιάχνει μόνος του. Μπορεί αυτή η λύση να είναι πιο οικονομική και ο καφές καλύτερος, αλλά ένας πράγματικός Έλληνας δεν γεννήθηκε για να φτάχνει καφέ. 

- Ένας πραγματικός Έλληνας γκρινιάζει για την ακρίβεια χωρίς ποτέ να ψάχνει για οικονομικότερες αγορές. Η πτώση των τιμών είναι δουλειά της κυβέρνησης και όχι δικιά του.

- Ένας πραγματικός Έλληνας γκρινιάζει για την οικονομική του κατάσταση ανεξαρτήτως εισοδήματος και περιουσίας.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν οδηγεί ποτέ κάτω από το όριο ταχύτητας.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τον ΚΟΚ.

- Ένας πραγματικός Έλληνας προτιμά να βλέπει ό,τι σκουπίδι δείχνει η ελέυθερη τηλεόραση παρά να δώσει 10 ευρώ τον μήνα για να βλέπει τα καλύτερα προγράμματα του κόσμου.

- Ένας πραγματικός Έλληνας αξιολογεί την ποιότητα ενός μπέργκερ ή ενός σουβλακιού ή ενός σάντουιτς με βάση το μέγεθός του. Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλό.

- Όταν ένας πραγματικός Έλληνας ζει στο εξωτερικό κάνει παρέα μόνο με Έλληνες (αρκεί φυσικά να είναι πραγματικοί).

 - Όταν ένας πραγματικός Έλληνας περνάει σε εξετάσεις τότε «πετυχαίνει», ενώ όταν δεν περνάει «τον κόβουν». Ένας πραγματικός Έλληνας δεν αποτυγχάνει ποτέ.

- Για οτιδήποτε κακό συμβαίνει σε έναν πραγματικό Έλληνα πάντα φταίνε οι άλλοι.

- Ένας πραγματικός Έλληνας ακούει μόνο τραγούδια με μίζερους γκρινιάρικους στίχους που περιγράφουν το πόσο αδικημένος είναι στον έρωτα και πόσο λάθος κάνει αυτός ή αυτή που δεν αναγνωρίζουν το πόσο αξιέραστος είναι.

- Ένας πραγματικός Έλληνας βρίζει το δημόσιο και ταυτοχρόνως είναι εναντίον οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης.

- Ένας πραγματικός Έλληνας δεν χρωστάει ακόμα κι όταν έχει χρέη. Πάντα του χρωστάνε.  

- Ένας πραγματικός Έλληνας είναι αδικημένος. Και μπράβο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ