Ελλαδα

Ζωγράφου: Μαζική πορεία αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού για την έξωση από το σπίτι της

«Δεν ζητάμε χάρες, θέλουμε το βιός μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζωγράφου: Πορεία αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού
Ζωγράφου: Πορεία αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ζωγράφου: Πορεία αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού για την έξωση από το σπίτι της

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24.01) στου Ζωγράφου ως ένδειξη συμπαραστάστασης στη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού που κινδυνεύει για πολλοστή φορά με έξωση. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κανένα σπίτι σε χέρια σε σπίτι τραπεζίτη» και κρατούσαν πανό ανά χείρας καθώς πορευόντουσαν στις ανηφόρες του Ζωγράφου.

Πορεία Ζωγράφου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στη συγκέντρωση μίλησε η Ιωάννα Κολοβού η οποία θέλησε να μιλήσει σε όλους όσους βρέθηκαν δίπλα της και περιέγραψε όσα βίωσε νωρίτερα σήμερα όταν μπήκαν στο σπίτι της και την απομάκρυναν μαζί με τον γιο της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyn5ssg1kqrl)

Ιωάννα Κολοβού: Θα ξανασηκωθώ και θα είμαι πάντα όρθια και θα τρέχω

«Οι Μήδοι επιτέλους πέρασαν, οι Βάρβαροι του Καβάφη πέρασαν, αλλά μόνο στο ποίημα, γιατί εδώ δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ. Σήμερα άνοιξαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο σπίτι, εκτός από τη δικαστική επιμελήτρια και την εισαγγελέα, μπήκε μια τεράστια ομάδα από αστυνομικούς, με συνέλαβαν και μου είπαν "με το αυτόφωρο θα πας μέσα, διότι παραβίασες οικιακή ειρήνη". Στο σπίτι μου, στο σπίτι το προγονικό του πατέρα μου.

Ιωάννα Κολοβού
Ιωάννα Κολοβού © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με τσάκισαν πέρσι, σηκώθηκα. Φέτος, με κατέβασαν κάτω και προσπάθησαν να με βάλουν στο αυτοκίνητο. Έπεσα στις ρόδες, ξανασηκώθηκα. Με έσπρωξαν μέσα, ξανασηκώθηκα όμως. Πήγα μέχρι τα δικαστήρια, ξανασηκώθηκα κι εκεί, γιατί έχω εσάς μαζί μου, είμαστε όλοι μαζί. Όλο αυτό το πράγμα δεν μπορεί να οδηγήσει παρά σε κάτι καλό, να οδηγήσει στην προστασία της πρώτης κατοικίας, το βιος μας, το στοιχειώδες βιος μας.

Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω, δεν ζητάμε χάρες, δεν ζητάμε να μας πληρώσουν κάτι ή να μην πληρώσουμε εμείς, φυσικά και θα πληρώσουμε. Αλλά για όνομα του Θεού, το βιος μας, την πρώτη κατοικία, το σπιτάκι μας; Ναι έπεσα, θα ξανασηκωθώ όμως. Ναι, με πήγαν στη ΓΑΔΑ, μου πήραν αποτυπώματα, με φωτογράφισαν, ξανασηκώθηκα. Θα ξανασηκωθώ και θα είμαι πάντα όρθια και θα τρέχω» είπε η Ιωάννα Κολοβού.

Κασσελάκης: Προσέφερε σπίτι του στην Ιωάννα Κολοβού 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη για το ζήτημα της Ιωάννας Κολοβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην δήμαρχο ότι διαθέτει το πατρικό του σπίτι στο Κουκάκι προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά η Ιωάννα Κολοβού. Ωστόσο, η κ. Κολοβού αρνήθηκε την προσφορά, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαμένει στου Ζωγράφου και να μην απομακρυνθεί από την οικία της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αστυνομία με δικαστικό επιμελητή μετέβησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, προκειμένου να της κάνουν έξωση.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της με πριόνι. 

ΕΞΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΞΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Σε εξέλιξη η έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι που έχασε σε πλειστηριασμό
ΕΞΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ιωάννα Κολοβού: Η διαδικασία είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022

Η δημοσιογράφος κατήγγειλε τότε ότι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, καθώς έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ. «Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραφε σε ανάρτησή της στο Facebook. 

Επιπλέον, η δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι «σπάσανε την πόρτα» με ηλεκτρικό πριόνι και τη χτύπησαν «πολύ δυνατά στο χέρι». «Ούτε στην τουαλέτα δεν με αφήνουν να πάω. "Να πας δίπλα", μου λένε και στον ενικό βέβαια μου μιλάνε. Μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση», είπε η κ. Κολοβού σε άλλο σημείο της καταγγελίας της. Η δικηγόρος της υπογράμμισε ότι είναι «λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ». 
H διαδικασία της έξωσης σταμάτησε με τη μεταφορική εταιρεία να αποχωρεί από το σημείο, έχοντας αφαιρέσει μόνο μερικά έπιπλα. Στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ