Ελλαδα

Ενημέρωση και πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία για την παράνομη στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολία στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο της Αθήανς για την παράνομη στάθμευση
Περιπολία στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο της Αθήανς για την παράνομη στάθμευση

Παράνομη Στάθμευση στην Αθήνα: Ενημέρωση και πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία - Δήλωση Δούκα

Η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε ήδη από την Τρίτη (23.1) σε δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση στην Αθήνα. Στη σημερινή δράση το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. 

Τα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρούν σε περιπολίες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης στις οδούς: Αριστοτέλους, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Αχαρνών, Φιλολάου, Υμηττού, Σπύρου Μερκούρη, Πανόρμου και Λένορμαν, ενώ θα ενεργούν με αναμμένο τον φάρο και θα προβαίνουν σε ηχητικές προειδοποιήσεις (σφυρίχτρα, σειρήνα), όπου αυτό απαιτείται. Οι οδοί Αμερικής, Σόλωνος και Ακαδημίας δεν εντάσσονται στον παραπάνω σχεδιασμό, διότι ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τις δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μοτοσικλέτα με το έμβλημα της Δημοτικής Αστυνομίας
Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Σε δράση η Δημοτική Αστυνομία

Παράνομη στάθμευση - Δούκας: «Έχουμε δεσμευτεί να αποδώσουμε την πόλη στους κατοίκους της»

«Η παράνομη στάθμευση δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και είναι αρνητικός παράγοντας για την καλή λειτουργία της πόλης. Η θετική και καλών προθέσεων δράση της δημοτικής αστυνομίας έχει σκοπό να αποτρέψει – με ενημερωτικό τρόπο σε πρώτη φάση - την παράνομη στάθμευση. Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη δέσμευση της Δημοτικής αρχής να αποδώσει την πόλη στους κατοίκους της. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι σε όλους. Χρειάζεται, λοιπόν, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νόμου, αλλαγή νοοτροπίας και εκπαίδευση των πολιτών για μία σωστή οδική συμπεριφορά. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και σχετίζεται με λανθασμένες πρακτικές δεκαετιών. Η επίλυσή του θέλει δομικές λύσεις που θα αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα και τον τρόπο που κυκλοφορούμε στην πόλη», δήλωσε ο Χάρης Δούκας παρακολουθώντας τη σημερινή δράση της δημοτικής αστυνομίας επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση συνομιλεί με κάτοικο της περιοχής
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση συνομιλεί με κάτοικο της περιοχής

Την 1η μέρα της δράσης στις οδούς Αχαρνών, Αριστοτέλους και 3ης Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία 105 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 3 σε ράμπες ΑΜΕΑ και έγιναν 120 απομακρύνσεις, ενώ στην Πατησίων, από την πλατεία Ομονοίας έως Σαρανταπόρου, βεβαιώθηκαν 169 παραβάσεις.

Οι περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας θα συνεχιστούν από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις προαναφερθείσες περιοχές, με την επιβολή όλων των προβλεπόμενων προστίμων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τη δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τη δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση

Διαβάστε ακόμη »»» Χάρης Δούκας: Τα resolutions του νέου δήμαρχου της Αθήνας για το 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ