Ελλαδα

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για γάμο ομόφυλων: «Βουλευτές μάς ζητούν βοήθεια»

«Βιάζεται η συνείδησή τους» υποστηρίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για τον γάμο ομοφύλων και τη στάση των βουλευτών © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη στάση βουλευτών

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον Ant1 στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος, σημειώνοντας ότι «οι βουλευτές μάς ζητούν βοήθεια»

«Σε αυτήν τη Σύνοδο, επικεντρωθήκαμε στην Πολιτεία. Αυτή η εξέλιξη είναι ένας κατήφορος που θα βλάψει την Πολιτεία και εν τέλει και τους ίδιους τους ανθρώπους τους οποίους αφορά άμεσα, οι οποίοι σηκώνουν αυτόν τον σταυρό και πολλοί εκ των οποίων είναι σε επαφή με την εκκλησία. Στα εξομολογητήρια έρχονται άνθρωποι που σηκώνουν τον σταυρό τους και άλλοι που το αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά και λένε δεν τρέχει τίποτα», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και συνέχισε: «Πολλοί από αυτούς που άκουσα τις προηγούμενες ημέρες σε συνεντεύξεις τους, είπαν ότι από την εκκλησία δεν έχουμε παράπονο, διότι ξέρουν ότι αυτή είναι η διδασκαλία μας, αλλά σε μια προσωπική ποιμαντική ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους και στις οικογένειες τους, που πολλές φορές δεν γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αυτών των ανθρώπων».

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Βουλευτές αισθάνονται ότι βιάζεται η συνείδησή τους»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Μητροπολίτη για τη στάση των βουλευτών. «Οι βουλευτές μάς ζητούν βοήθεια να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα. Είμαστε αποδέκτες όλης αυτής της αγωνίας του πολιτικού κόσμου σε κάθε βαθμό και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τους βουλευτές, όχι μόνο από το κυβερνόν κόμμα, αλλά και από άλλα κόμματα, που αισθάνονται ότι βιάζεται η συνείδηση τους. Οι βουλευτές γνωρίζουν τη διακριτή στάση της εκκλησίας σε όλα τα νομοσχέδια. Τελείωσαν οι εποχές που έλεγαν οι δεσποτάδες τι να ψηφίσει ο κόσμος. Ο μητροπολίτης έχει πολιτική άποψη, αλλά δεν θέλει να έχει κομματική». 

Σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων από την Εκκλησία, υποστήριξε ότι «τη σχέση τους δεν μπορούμε να την εκλάβουμε διαφορετικά παρά ως αμαρτία, αυτό παραλάβαμε ως διδασκαλία. Ποιμαντικά όμως, η θέση μας είναι να στεκόμαστε κοντά στον αμαρτωλό. Αμαρτωλός είναι αυτός που αστοχεί, αυτός που δεν πετυχαίνει τον στόχο. Αν εγώ ζω την ίδια ζωή που ζει ο ομοφυλόφιλος στο μυαλό μου, διότι όλα στο μυαλό ξεκινούν, τότε είμαι το ίδιο αμαρτωλός με εκείνον. Εγώ θα μιλήσω σε όλους με το ίδιο σάλπισμα μετανοίας. Εμείς δεν λέμε τη λέξη διαστροφή, λέμε τη λέξη αμαρτία. Η αμαρτία, όπως λέει ο Χριστός, διαπράττεται στη σκέψη, είναι ίδια με εκείνη που διαπράττεται στην πράξη, για να μην μπορεί κανείς να πει ότι είμαι εγώ λιγότερο ή περισσότερο αμαρτωλός». 

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Το ν/σ για τον γάμο των ομοφύλων θα ψηφιστεί ρεφενέ»

Σε ερώτημα για τις κυρώσεις από πλευράς της εκκλησίας κατά βουλευτών που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως σημείωσε: «Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί "ρεφενέ” με ψήφους βουλευτών και από άλλα κόμματα. Τι θα αποφασίσουμε μετά, ως ποιμαντικά μέτρα αφυπνίσεως αυτών των ανθρώπων, το αφήσαμε για μια επόμενη ιεραρχία. Συζητήσαμε πως δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να εκτεθούν αυτά τα πρόσωπα, τα ομόφυλα ζευγάρια, πως δεν θα αφήσουμε να ρεζιλευτούν στην ελληνική κοινωνία». 

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρθηκε στο ζήτημα της ύπαρξης ομοφυλόφιλων στους κόλπους της Εκκλησίας. «Η εκκλησία και η εκκλησιαστική δικαιοσύνη αφήστε να κρίνουν και να αντιμετωπίσουν, όπως κάνουν φθάνοντας ακόμη και σε καθαιρέσεις, περιστατικά με κληρικούς που είναι ομοφυλόφιλοι». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cympcpewggip)

Διαβάστε επίσης »»» Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Θα μελετήσουμε το αν θα βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ