Ελλαδα

Λέκκας για σεισμό στην Αργολίδα: «Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος - Γειτνιάζει με ρήγματα»

Τα 4,8 Ρίχτερ έγιναν αισθητά σε Πελοπόννησο και Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας
© EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Σεισμός στην Αργολίδα: Ο Ευθύμιος Λέκκας για τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ - Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» επισημαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που «ξύπνησαν» την Αργολίδα στις 07:20 το πρωί της Τρίτης (16.1).

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημειώνει ότι η περιοχή στην οποία έγινε ο σεισμός δεν έχει έντονη σεισμικότητα. «Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα. Γειτνιάζει βεβαίως με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον Αργολικό κόλπο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευθύμιος Λέκκας και τόνισε ότι ακόμη «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, είναι νωρίς, είναι δύσκολο να το πούμε ακόμη».

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται προς το παρόν να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyfwwe3yugj5)

Σεισμός στην Αργολίδα - Ποιο το επίκεντρο των 4,8 Ρίχτερ

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμούς υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στην Αργολίδα
Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στην Αργολίδα

Σεισμός στην Αργολίδα - Κλειστά τα σχολεία στη Ν. Κυνουρία

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς λόγους και λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή. Ο Εμμανουήλ Δολιανίτης, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς λόγους και λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή, αναφέροντας στο ACTION 24 «κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο». Η δόνηση του σεισμού έγινε αισθητή στην Αργολίδα, την Κορινθία, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην Αττική.

Είχαν προηγηθεί έξι μικρότεροι σεισμοί, από 1,8 έως 3,3 Ρίχτερ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyfwpnr8rlh5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ