Ελλαδα

«Το σήκωσε πολύ ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη», λέει η μητέρα του 4χρονου για τον ξυλοδαρμό του από τον σύντροφό της

«Πήγα να πάρω τα παιδιά και πυροβόλησε στον αέρα» υποστηρίζει ο θείος τους

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάδρομος στο νοσοκομείο Παίδων
Ξυλοδαρμός 4χρονου στα Μέγαρα: Η περιγραφή της μητέρας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ξυλοδαρμός 4χρονου στα Μέγαρα: Η περιγραφή της μητέρας για τα χτυπήματα που δέχθηκε το παιδί και η μαρτυρία του θείου

Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του 4χρονου αγοριού που νοσηλεύεται στο Παίδων μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον πατριό του στο σπίτι όπου διέμεναν στα Μέγαρα. Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε σε δηλώσεις της τα χτυπήματα που είδε να δέχεται το παιδί της.

«Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα τα πέταγε πάνω μου. Πήγα πάνω στην Εντατική να δω τον γιο. Χάλια. Χάλια μαύρα. Το σήκωσε πολύ ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη», είπε η μητέρα του 4χρονου. Το μεγαλύτερο παιδί της, ένα 8χρονο αγόρι, χειρουργήθηκε στο χέρι. «Του έβαλαν λάμες. Ζαλίζεται λίγο αλλά ακόμα δεν έχει συνέλθει». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cych2cyyc9kx)

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, 11 και 10 ετών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία, χωρίς να έχουν τραύματα. 

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον εφιάλτη που ζούσαν τα παιδιά από τον κακοποιητικό πατριό τους. Ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών σε δηλώσεις του στον Ant1 υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι περνούσαν τα παιδιά, αλλά ούτε και πού έμεναν. «Δεν γνώριζα τίποτα… δεν ήξερα καν πού μένουν… Εάν ήξερα θα πήγαινα να το πάρω», δήλωσε ο ίδιος.

Διάδρομος νοσοκομείου Παίδων
Διασωληνωμένο στο Παίδων 4χρονο αγόρι μετά τον ξυλοδαρμό από τον πατριό του στα Μέγαρα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Μέγαρα: Θείος του 4χρονου υποστηρίζει ότι πήγε να πάρει τα παιδιά και ο πατριός πυροβόλησε στον αέρα

Ο θείος των παιδιών φέρεται να γνώριζε για τη φρικτή κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι στα Μέγαρα. Όπως υποστηρίζει, όταν μία ημέρα πήγε να πάρει τα παιδιά, ο πατριός τους έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα. Πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν ειδοποίησε ούτε εκείνος την αστυνομία. Η μητέρα είπε στις αρχές ότι δεν κάλεσε τόσο καιρό την ΕΛ.ΑΣ. φοβούμενη ότι, αν το έπραττε, θα σκότωνε τα παιδιά της. 

Επιπλέον, ο θείος των παιδιών δήλωσε ότι «η μάνα εκείνη την ώρα του ξυλοδαρμού είχε πάει να πάρει ψωμί για τα παιδιά. Μέχρι να γυρίσει εκείνος είχε κάνει τα παιδιά τόπι στο ξύλο και τα τέσσερα. Έφαγε ξύλο και η ίδια. Κάθε μέρα έτρωγαν τα παιδιά ξύλο». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyc2qn41a9e9)

Μέγαρα: Ο 4χρονος είχε νοσηλευτεί άλλες τρεις φορές

Τρεις φορές είχε μεταφερθεί στο παρελθόν στο νοσοκομείο το 4χρονο αγοράκι.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., περίπου στα μέσα το 2023, το 4χρονο αγοράκι είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του είχε κατάγματα. Τότε, η αστυνομία δεν είχε κληθεί για το περιστατικό. Κατά τις ίδιες πηγές, πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο, δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες, αφού κατονόμασε ως δράστη του άγριου ξυλοδαρμού του 4χρονου τον σύντροφό της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybs94jmndm9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ