Ελλαδα

Έρχονται χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα από την Παρασκευή - Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία

Ποιοι οι δύσκολα προβλέψιμοι παράγοντες του νέου κύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και άτομο που περπατά στο χιονισμένο τοπίο
Χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα από αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση Μαρουσάκη © EUROKINISSI

Κακοκαιρία - Χιόνια: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη - Η πορεία του νέου κύματος

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα θα «πλήξει» από το απόγευμα τα δυτικά της Ελλάδας. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει στην πρόγνωσή του ότι από αύριο Παρασκευή (12.1) και το Σάββατο (13.1) τα χιόνια θα κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. 

Ο μετεωρολόγος του OPEN σημειώνει ότι η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού αποτελεί παράγοντα δύσκολα προβλέψιμο, ενώ δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα βαρομετρικά χαμηλά που θα «χτυπήσουν» τη χώρα. Στην ανάρτησή του, σημειώνει ότι «δυσκολευόμαστε να προβλέψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης». 

Κακοκαιρία: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: 

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ:
1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.
2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° - 18° και πάνω )
3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλέψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με νόμο του κράτους είναι υποχρεωτική η παρουσία αντιολισθητικών μέσων στα οχήματά μας καθώς και να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε όπου κριθεί αναγκαίο. Επισυνάπτεται χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τη νεότερη θεώρηση του μετεωρολογικού μας μοντέλου.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, January 10, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ