Ελλαδα

Δολοφονία 41χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Πλούσιο» το παρελθόν του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας

49 δικογραφίες εις βάρος του αν και κυκλοφορούσε ελεύθερος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 39χρονος γυναικοκτόνος που δολοφόνησε την 41χρονη Γεωργία
© EUROKINISSI / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ

Ποιος είναι ο 39χρονος σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας που κατηγορείται για τη δολοφονία της στη Θεσσαλονίκη - Κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά τις 49 δικογραφίες εις βάρος του

Στη δημοσιότητα συνεχίζουν να βγαίνουν πληροφορίες για το παρελθόν του 39χρονου συντρόφου της 41χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται μαζί με τον 34χρονο φίλο του για τη σοκαριστική δολοφονία της εγκύου

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybq3u2gjw6p)

49 δικογραφίες για βαρύτατα αδικήματα

Σε βάρος του 39χρονου υπάρχουν 49 δικογραφίες για βαρύτατα αδικήματα, αν και ο ίδιος κυκλοφορούσε ελεύθερος. Η πρώτη καταγγελία ήταν το 2016 από την πρώην σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία. Όπως η ίδια ισχυρίζεται οι αρχές της είπαν «να τα βρει με τον σύζυγό της γιατί έχουν δυο παιδιά».

Το 2020 ακολούθησαν 4 μηνύσεις σε βάρος του για ξυλοδαρμό με θύμα την αδερφή του και πρόσφατα του ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για βιασμό, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και παράνομη οπλοφορία, ενώ η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 39χρονος γυναικοκτόνος που δολοφόνησε την 41χρονη Γεωργία
© EUROKINISSI / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ

Ο 39χρονος άλλαξε την κατάθεσή του μετά τη δολοφονία της Γεωργίας

Στις 9 Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας άσκησε στο 39χρονο, ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Την ίδια στιγμή, ο 39χρονος ο οποίος επί 8 μέρες αρνούταν οτιδήποτε, εξακολουθεί να μην παραδέχεται τη δολοφονία της Γεωργίας.

Ο 39χρονος φέρεται να παραδέχθηκε αρχικά στην Αστυνομία ότι μαζί με τον συνεργό του είχαν σκηνοθετήσει ληστεία εις βάρος της 41χρονης, ένα σχέδιο όμως που δεν πήγε όπως ήθελαν και κατέληξε στη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Στη συνέχεια όμως, ο 39χρονος άλλαξε στάση, δεν υπέγραψε την αρχική του κατάθεση και αρνήθηκε να μιλήσει στους Αστυνομικούς χωρίς τον δικηγόρο του.

Τι λέει ο 34χρονος συνεργός                                                

Ο συνεργός του εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η ανάμειξή του περιορίζεται στην αποτυχημένη ληστεία που σκηνοθέτησαν να διαπράξουν και στη μεταφορά της σορού.

«Το μοιραίο βράδυ εγώ φίμωσα και έδεσα την Γεωργία. Ο 39χρονος μετά μου έκανε νεύμα να κατέβω και να περιμένω κάτω. Μετά ήρθε και μου είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή. Τότε εγώ του είπα ότι θα φύγω, αλλά εκείνος με απείλησε, ότι αν δεν τον ακολουθήσω, θα πάθω ό,τι και η Γεωργία», υποστήριξε ο 34χρονος φερόμενος ως συνεργός του 39χρονου.

Όπως ομολόγησε ο 34χρονος, η Γεωργία δολοφονήθηκε με μαχαιριές υποδεικνύοντας παράλληλα στους αστυνομικούς το σημείο που πέταξαν τη σορό της. Οι δύο άνδρες τη μετέφεραν μέσα σε ένα μπαούλο, με αυτοκίνητο, σε ερημική τοποθεσία της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δυο τους επιχείρησαν να σκηνοθετήσουν «ληστεία» σε βάρος της 41χρονης. Ήθελαν να την ακινητοποιήσουν και μετά να πάνε στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 5.000 ευρώ.

Η ιστορία με το νεκρό βρέφος πριν 15 χρόνια

Σύμφωνα με το voria.gr ο 39χρονος εμπλέκεται και σε μια παλιά αλλά περίεργη υπόθεση, η οποία είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης το 2009.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyb9iqgx85wh)

Σε ηλικία 23 ετών ο κατηγορούμενος είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του. Το βρέφος σύμφωνα με τους γιατρούς έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς.

Μάλιστα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο και τους παρουσίασε άλλο ως νεκρό, με σκοπό το δικό τους να προωθηθεί για υιοθεσία. Ακολούθησε σειρά ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά. Το κορυφαίο όμως μυστήριο ήταν όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές η εκταφή του βρέφους για να γίνει έλεγχος DNA. Ο τάφος ήταν κενός και κάποιος είχε κλέψει το νεκρό παιδί.

Ωστόσο η τότε αντεισαγγελέας Πρωτοδικών η οποία χειρίστηκε την υπόθεση κατέληξε στο ότι το μωρό δεν απήχθη ποτέ από το νοσοκομείο. Παράλληλα ζήτησε να γίνει έρευνα για την απώλεια της σορού και να εξεταστεί ποιος είχε συμφέρον να το εξαφανίσει για να μην γίνουν εξετάσεις.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί αρπαγής από την πλευρά του 39χρονου είχε καταλήξει ότι οι γονείς έβλεπαν επί 19 ημέρες το παιδί τους στην κλινική, ενώ ήταν ζωντανό και πως στενός συγγενής του ζευγαριού επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ότι το ίδιο παιδί παραδόθηκε νεκρό στην οικογένεια.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ