Ελλαδα

Το σκίτσο του Αρκά για την τεκνοθεσία και τα άδεια έδρανα (εικόνα)

Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σκίτσο του Αρκά με άδεια έδρανα της Βουλής
Το σκίτσο του Αρκά με άδεια έδρανα της Βουλής © Facebook

Αρκάς: Το σκίτσο του για την τεκνοθεσία μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο

Σκίτσο εμπνευσμένο από την πολιτική επικαιρότητα δημιούργησε και δημοσίευσε ο Αρκάς, μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Ο σκιτσογράφος επιλέγει ως φόντο του μηνύματός του άδεια έδρανα της Βουλής, θέλοντας - ίσως - να καταδείξει τις αποστάσεις που έχουν πάρει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Φεβρουάριο. «Στη νομοθεσία για την τεκνοθεσία παρά τη νουθεσία πρβλέπεται σοβαρή αδ(ε)ιαθεσία», γράφει ο Αρκάς στο σκίτσο του. 

Γάμος ομοφύλων και τεκνοθεσία: Ο Μητσοτάκης δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι ο διάλογος για το θέμα δεν θα κρατήσει πολύ, ενώ για τους βουλευτές είπε ότι είναι θέμα συνείδησης και δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία«Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση», συνέχισε, ενώ για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς δήλωσε: «Οι βουλευτές ψηφίζουν, όχι οι Υπουργοί. Και με τη βουλευτική τους ιδιότητα προσέρχονται σε αυτή την ψηφοφορία. Όμως, προφανώς, όταν κάποιος είναι Υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

»Θέλω να θυμίσω ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, από τους Υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια, διότι ξέρω πολύ καλά ότι για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πείσουμε και βουλευτές και από άλλα κόμματα να το ψηφίσουν».

Διαβάστε επίσης ---> Δικαιώματα και ομόφυλα ζευγάρια: Απορίες που δημιούργησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ