Ελλαδα

Ποινική δίωξη στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου

Για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H 41χρονη Γεωργία Μουράτη εντοπίστηκε δολοφονημένη σε περιοχή της Χαλκιδικής
H 41χρονη Γεωργία Μουράτη εντοπίστηκε δολοφονημένη σε περιοχή της Χαλκιδικής © Facebook

Δολοφονία 41χρονης εγκύου: Ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους - Για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε χθες το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Έστησαν καρτέρι στην 41χρονη έγκυο και τη σκότωσαν - Πώς οι αρχές έφτασαν στον φίλο του συντρόφου της

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση της σορού της Γεωργίας Μουράτη, της 41χρονης γυναίκα που ο 39χρονος σύντροφος της και ο 34χρονος φίλος του κατηγορούνται ότι την σκότωσαν την Πρωτοχρονιά. Η αποκάλυψη του εγκλήματος, μπορεί να συντάραξε το πανελλήνιο, όχι όμως και τους αστυνομικούς που από την πρώτη στιγμή είχαν βάλει στο κάδρο των υπόπτων τον 39χρονο σύντροφο της εγκύου, αφού πολλά από τα όσα ανέφερε, δεν ταίριαζαν στο προφίλ της 41χρονης γυναίκας.

H δολοφονημένη Γεωργία Μουράτη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, μετά την ταυτοποίηση των δραστών © Facebook

41χρονη έγκυος - Δολοφονία: Πώς οι αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση

Από την Πρωτοχρονιά και μέχρι πριν από δύο 24ωρα, οι αστυνομικοί έψαχναν να βρουν εκείνο το στοιχείο που θα ξεκλείδωνε τις έρευνες. Μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της σήμανσης, δείχνοντας πως στο σπίτι υπήρχαν αποτυπώματα ενός άνδρα, σεσημασμένου για ναρκωτικά, ληστείες και άλλα αδικήματα. Ερευνώντας τον 31χρονο, οι αστυνομικοί έμαθαν πως είναι φίλος του συντρόφου του θύματος Χθες, Δευτέρα (8.1) τον κάλεσαν για εξέταση και μέσα σε λίγη ώρα ο 34χρονος αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια το πως έστησαν καρτέρι στη γυναίκα, πώς τη σκότωσε ο 39χρονος αλλά και πού την εγκατέλειψαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy9y4qdteoah)

Έστησαν ενέδρα θανάτου στην 41χρονη έγκυο και τη σκότωσαν στην κρεβατοκάμαρα

Η ενέδρα θανάτου είχε στηθεί στο σπίτι. Περίμεναν τη Γεωργία να γυρίσει και μόλις πέρασε την εξώπορτα, οι δύο άνδρες της επιτέθηκαν. Την οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα όπου ο σύντροφος με ένα μαχαίρι τη χτύπησε μέχρι που η γυναίκα ξεψύχησε. Στη συνέχεια, την έβαλαν σε ένα μπαούλο, ένα ξύλινο κουτί και με το αυτοκίνητο τη μετέφεραν σε απόμερη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου πέταξαν το μπαούλο σε μια χαράδρα.

Σύμφωνα με τον 34χρονο σεσημασμένο, όλα τα είχε οργανώσει ο σύντροφος της Γεωργίας, εξαιτίας της ζήλιας του, οικονομικών διαφορών και κυρίως, λόγω της εγκυμοσύνης της, την οποία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ο 39χρονος. Ο σύντροφος της δολοφονημένης Γεωργίας, μέχρι και τώρα αρνείται κάθε εμπλοκή. Υποστηρίζει πως δεν έχει σχέση με τη δολοφονία της 41χρονης και πως ο φίλος του λέει ψέματα. Για τους αστυνομικούς πάντως, τα ευρήματα είναι αρκετά και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy9xomu0nuch)

Διαβάστε επίσης »»» Ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του οι δράστες του εγκλήματος - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ