Ελλαδα

Σε καταστολή και πάλι η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Έγινε προσπάθεια να διακοπούν τα κατασταλτικά φάρμακα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχάνημα που δείχνει τους παλμούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Η 17χρονη κατέρρευσε μετά το πρωινό που πήρε στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη © Unsplash / Maxim Tolchinskiy

Κρήτη: Σε καταστολή και πάλι η 17χρονη - Στη ΜΕΘ μετά από αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Σε καταστολή και πάλι βρίσκεται η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή καρδιάς σε σχολική εκδρομή στην Κρήτη. Παρότι οι γιατροί έκαναν προσπάθεια για να της κόψουν τα κατασταλτικά, η κατάστασή της παρουσίασε μεταβολή και κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει σε καταστολή. 

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας της 17χρονης παρουσίασε απότομη μεταβολή, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί σε καταστολή. Χθες, και μετά από 15 ημέρες νοσηλείας του κοριτσιού, οι γιατροί άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα καθώς οι ενδοκράνιες πιέσεις είχαν υποχωρήσει, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση, όμως η απότομη μεταβολή της υγείας του, το οδήγησε και πάλι στη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Πώς η 17χρονη υπέστη το αλλεργικό σοκ και την ανακοπή

Η 17χρονη παρουσίασε αλλεργικό σοκ μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Κρήτη. Το 17χρονο κορίτσι γνώριζε πως είναι αλλεργική και έτσι αμέσως έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Μετά από λίγα όμως λεπτά η 17χρονη κατέρρευσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου σε καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και στη συνέχεια η 17χρονη εισήχθη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ