- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την ενοχή του 50χρονου για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη Γραικού
Απορρίφθηκε ο ισχυρισμός του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής
Δίκη Γραικού: Την ενοχή του 50χρονου για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» πρότεινε η εισαγγελέας
Να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρότεινε η εισαγγελεας του Μικτού Ορκωτου Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον 50χρονο κρεατέμπορα που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το 2016.
«Τον ξυλοκόπησε, τον έριξε κάτω και τον χτυπούσε με γροθιές και κλοτσιές. Όταν κάποιος χτυπάει κάποιον έτσι και του σπάει τα κόκκαλα, αποδέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό το έκανε ο κατηγορούμενος, είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Φαίνεται από τα πληγέντα σημεία, την ένταση και τη σφοδρότητα», είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
«Το μεγαλύτερο μυστήριο δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλά το αυτοκίνητο», είπε η ίδια σε άλλο σημείο της αγόρευσής της και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο τελευταίος που είχε επαγγελματική συναλλαγή μαζί του.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Ο 59χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του στη κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.