Ελλαδα

Οι συνομιλίες στον ασύρματο μετά το τροχαίο σε καταδίωξη όπου έχασε τη ζωή του ο 29χρονος αστυνομικός

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού αστυνομικού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 29χρονος αστυνομικός έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο
Ο 29χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε ακαριαία στο τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης

Ασπρόπυργος - Νεκρός 29χρονος αστυνομικός: Οι συνομιλίες στον ασύρματο μετά το τροχαίο - Οι συνάδελφοί του ζητούν άμεσα ασθενοφόρο

Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το τροχαίο στον Ασπρόπυργο, όπου σκοτώθηκε ο 29χρονος αστυνομικός, έχει καταγράψει το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί για να ζητήσουν βοήθεια για τους συναδέλφους τους δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα. 

Ο Ant1 έδωσε τη Δευτέρα (18.12) στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο με τον διάλογο αστυνομικών, που συμμετείχαν στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί απευθύνουν παράκληση για την άμεση άφιξη ασθενοφόρου. 

  • Κέντρο επιχειρήσεων: Ένας συνάδελφος να διαβιβάσει ψύχραιμα για την κατάσταση των συναδέλφων και το σημείο το ακριβές.
  • Αστυνομικός: Από… θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου, μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου πάνω στη στροφή.
  • Κέντρο επιχειρήσεων: Ελήφθη, έχουν ενημερωθεί, έχουν ενημερωθεί, στην Αθηνών-Κορίνθου, ορθόν;
  • Αστυνομικός: Ορθόν. Στην Αθηνών-Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί.
  • Κέντρο επιχειρήσεων: Ελήφθη, ελήφθη. Ενημερώνουμε… ενημερώνουμε τώρα.
  • Αστυνομικός: Παράκληση, σύντομα ένας σταθμός (περιπολικό) στο ανερχόμενο με ρεύμα για Αθήνα στην Αθηνών στο ύψος που βρισκόμαστε. Παράκληση.
  • Κέντρο επιχειρήσεων: Ένας σταθμός… Να το ενισχύσει. Πού είστε... πού ακριβώς;
  • Αστυνομικός: Το ύψος του τροχαίου, παράκληση, στο ρεύμα για Αθήνα ένας σταθμός για να κόψει. Έχουμε τον συνάδελφο στο οδόστρωμα, παράκληση.
  • Κέντρο επιχειρήσεων: Ένας σταθμός στη λίμνη Κουμουνδούρου να ενισχύσει, να κόψει την εθνική. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα.Αστυνομικός: Έχουμε φύγει από τη δεύτερη καταδίωξη και πάμε εμείς για εκεί. Το 'χουμε.
  • Κέντρο επιχειρήσεων: Ελήφθη, ελήφθη, ρεύμα προς Αθήνα.
  • Αστυνομικός: Κέντρο, ο ένας συνάδελφος είναι πίσω από το περιπολικό και… Παράκληση, ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα…
  • Κέντρο επιχειρήσεων: Έχουν ενημερωθεί.
  • Αστυνομικός: Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο, να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο, Κέντρο.

Πατέρας 29χρονου αστυνομικού: «Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει»

Ο πατέρας του 29χρονου αστυνομικού συντετριμμένος μίλησε για τον θάνατο του γιου του εν ώρα καθήκοντος. Όπως εξήγησε τόσο ο ίδιος, όσο και ο μεγαλύτερος αδελφός του ανήκαν τα τελευταία χρόνια στην οικογένεια της Αστυνομίας, αφού στην Πάτρα - τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν - δεν υπήρχαν δουλειές. «Ασχολήθηκαν (σ.σ. με την αστυνομία), γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα», είπε μιλώντας στο Star.

Ο 29χρονος Χρήστος μπήκε στην Αστυνομία το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, όπως ακριβώς και ο μεγαλύτερος αδελφός του πριν πάει στην Πάτρα στα ΜΑΤ.

Πώς έγινε η καταδίωξη με θύμα τον 29χρονο αστυνομικό 

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ επέβαινε σε μοτοσικλέτα με συνάδελφο του, όταν συγκρούστηκε με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο 29χρονος αστυνομικός και οι συνάδελφοί του συμμετείχαν στην ακινητοποίηση υπόπτων για κλοπή, μετά από κλήση που είχαν δεχθεί από το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ασπρόπυργος: Με ιλιγγιώδη ταχύτητα πήγαιναν τα οχήματα στη μοιραία καταδίωξη
Η κατεστραμμένη μηχανή στην οποία επέβαινε ο 29χρονος αστυνομικός © ertnews.gr

Φτάνοντας στο σημείο, στη Νίκαια, οι αστυνομικοί εντόπισαν μόνο το ένα ύποπτο όχημα. Κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει, πλην όμως εκείνος, ανέπτυξε ταχύτητα. Για περίπου 20 λεπτά, το όχημα προσπαθούσε να διαφύγει των αστυνομικών, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα ενώ παραβίασε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι να βγει στη λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί, κινήθηκε στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, φρέναρε απότομα, με αποτέλεσμα το ίδιο να κάνει και το περιπολικό που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο οδηγός της μηχανής, δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο περιπολικό.

Ο θάνατος του ενός αστυνομικού ήταν ακαριαίος, ενώ ο συνεπιβάτης του, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Συνάδελφοι τους, ξεκίνησαν ήδη τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος με τους υπόπτους. Ο 29χρονος φέρεται να εκσφενδονίστηκε 60 μέτρα μακριά από τη μηχανή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ