Ελλαδα

Συνελήφθη ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στα Βριλήσσια - Είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στις τουαλέτες

Εντοπίστηκαν και ναρκωτικά στην επιχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στα Βριλήσσια που είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στις τουαλέτες - Πώς εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
Εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στις τουαλέτες κομμωτηρίου στα Βριλήσσια © Brock Wegner/Unsplash

Συνελήφθη ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στα Βριλήσσια που είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στις τουαλέτες - Πώς εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία προχώρησε το Σάββατο (9/12) στη σύλληψη 49χρονου ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στα Βριλήσσια με την κατηγορία της παράβασης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε έρευνα στο χώρο του κομμωτηρίου, όπου εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στις τουαλέτες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε «την δυνατότητα να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την πράξη του αυτήν να λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών, καθώς και να αντιγράφει, αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, συσχετίζει, συνδυάζει περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παραβιάζοντας κατάφορα την αυτοδιάθεση των προσώπων που προσώπων που επισκέπτονταν τις τουαλέτες του κομμωτηρίου, είτε με την ιδιότητα των εργαζομένων, είτε με την ιδιότητα των πελατών».

Επιπρόσθετα οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ