Ελλαδα

Νεκρό χάσκι στην Αράχωβα: Και το Ανθρωποκτονιών στις έρευνες - Νέα στοιχεία στο φως

Άρση απορρήτου στις επικοινωνίες για να βρεθεί ο δράστης

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χάσκι - Αράχωβα: Μετέβη και κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής -  Θα γίνει άρση απορρήτου στις επικοινωνίες για να βρεθεί ο δράστης

Οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως ενώ την ίδια ώρα κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβη στην περιοχή για τη διερεύνηση των στοιχείων και τον εντοπισμό του κακοποιητή του άτυχου ζώου.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας δεν αναλαμβάνει την υπόθεση, αλλά έχει συμβουλευτικό ρόλο και τα δύο άτομα του τμήματος, που μετέβησαν εκεί, βάσει εμπειρίας, θα συνδράμουν στη συλλογή στοιχείων που αφορούν στην έρευνα.

Δεν θα γίνει εκταφή του Όλιβερ

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες διαψεύδουν το σενάριο εκταφής του χάσκι, καθώς φίλος του ιδιοκτήτη του σκύλου φέρεται να πέταξε τη σορό του ζώου σε χωράφι, μέσα σε σακούλα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκαν οστά και μέρος του σώματος, τα οποία θα μεταφερθούν προς εξέταση.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του χάσκι ολοκλήρωσε το απόγευμα της Πέμπτης (7.12) τη συμπληρωματική του κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές και μετέβη προς το σπίτι του στην Αράχωβα. Ο λόγος που έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο κηδεμόνας του σκύλου, είναι γιατί οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βίντεο από την περιοχή, στα οποία φαίνεται ότι ο Όλιβερ κυκλοφορεί μόνος του και ελεύθερος και στις 24-25-26 Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντιπαράθεση με τα όσα τους είχε δηλώσει ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει τόσο από τον κηδεμόνα, όσο και από γείτονες της περιοχής, να καταθέσουν εγγράφως και ενόρκως, εάν υπήρχαν ποτέ κάμερες στα σπίτια τους ή όχι.

Άρση απορρήτου επικοινωνιών για να βρεθεί ο δράστης

Παράλληλα οι αρχές θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστώσουν μέσω των κυψελών κινητής τηλεφωνίας, ποια άτομα βρίσκονταν στο σημείο που κακοποιήθηκε το χάσκι, το επίμαχο διάστημα. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλουν προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης για να μην αποκαλυφθεί ο δράστης. Ήδη έχει ξεκινήσει ένα διαδικτυακό κάλεσμα για μποϊκοτάζ των επισκεπτών στην Αράχωβα, με τους ξενοδόχους της περιοχής να ζητούν τη σύλληψη του δράστη.

Θάνατος Χάσκι: Οι ξενοδόχοι της Αράχωβας απαντούν στο cancel

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι της περιοχής κάνουν λόγο για «μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας», ξεκαθαρίζοντας πως ουδεμία σχέση έχουν με την “αποτρόπαια αυτή πράξη”. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια! Με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στην Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αράχωβας:

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν, λόγω του ότι βασανίστηκε από έναν ή περισσότερους ανθρώπους στην Αράχωβα και αργότερα κατέληξε, το υπέροχο σκυλάκι με όνομα – Όλιβερ, το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας και κυκλοφορούσε στους δρόμους και σοκάκια της Αράχωβας.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Δεν είναι δυνατό να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία στο διαδίκτυο και και σε κάποιες online εφημερίδες – blog και να προτρέπουν ακόμη και επώνυμοι δημοσιογράφοι να μην επισκεφτεί κανένας την Αράχωβα, διότι θεωρούν ότι οι Αραχωβίτες γνωρίζουμε τον έναν ή τους περισσότερους κακοποιητές και τους καλύπτουμε!!! Εννοείται, ότι αν γνώριζε κάτι κάποιος από τους κατοίκους, θα είχαμε συνεισφέρει στη άμεση σύλληψή του/ς.

Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια!!!! Με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στην Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία!

Όλοι οι κάτοικοι της Αράχωβας καθώς και οι επιχειρηματίες της, τάσσονται κατά αυτού του περιστατικού και όλοι μας επιθυμούμε να βρεθεί άμεσα ο/οι δράστης/ες και να λάμψει η αλήθεια!

Με εκτίμηση
Καλούσα Ναυπακτίτου
Πρόεδρος Ξενοδόχων και
Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας»