Ελλαδα

Novo Nordisk: 100 χρόνια οδηγούμε την αλλαγή

Στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και άλλων σοβαρών χρόνιων νοσημάτων

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 896
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Novo Nordisk

Η ομάδα «Run to Change Diabetes» από τη Novo Nordisk Hellas έλαβε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023

Σήμερα ένας άνθρωπος που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να ζήσει μια καθ’ όλα φυσιολογική και ποιοτική ζωή. Αυτό όμως δεν συνέβαινε πριν 100 χρόνια, πριν την ανακάλυψη της ινσουλίνης.

Με παρουσία 100 χρόνων από την ίδρυσή της η φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk καταπολεμάει τον διαβήτη, προσφέροντας και νέους τρόπους έγχυσης της ινσουλίνης, και δεσμεύεται να συνεχίσει μέχρι να γίνει η χορήγηση φαρμάκων όσο το δυνατόν πιο απλή και πρακτική για τους ασθενείς.

Novo Nordisk Hellas «Run to Change Diabetes»

Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Παρούσα με δράσεις η Novo Nordisk Hellas φέτος, καθώς ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά και συνταίριαξε τα δυο αυτά γεγονότα σε μια συναρπαστική ενημερωτική εκστρατεία. Ο συνδυασμός του Μαραθωνίου με την ενημερωτική εκστρατεία «Run to Change Diabetes» φέρνει την εταιρεία στο αποκορύφωμα των προσπαθειών της.

Ο πρωταρχικός στόχος της εκστρατείας είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, ενώ τονίζεται η σημασία της σωματικής άσκησης. Τι καλύτερο, λοιπόν, από την παρουσία, τη συμμετοχή και τη συνεργασία της με την κορυφαία διοργάνωση τρεξίματος της χώρας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

Η ομάδα «Run to Change Diabetes» από τη Novo Nordisk Hellas
Η ομάδα «Run to Change Diabetes» από τη Novo Nordisk Hellas

Η ομάδα «Run to Change Diabetes» από τη Novo Nordisk Hellas έλαβε μέρος με ενθουσιασμό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023, με γνώμονα την αποστολή της να εκπαιδεύσει και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επικρατούσα ασθένεια που είναι γνωστή ως σακχαρώδης διαβήτης. Το συναρπαστικό μήνυμά τους «ναι στην άσκηση, όχι στην καθιστική ζωή» αντηχούσε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εμπνέοντας συμμετέχοντες και θεατές. Συμμετέχοντας ενεργά σε αυτόν τον μαραθώνιο, είχαν ως στόχο να επιστήσουν την προσοχή στη σημασία της άσκησης στη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα να κάνουν υγιεινές επιλογές και να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία τους. Η ακλόνητη δέσμευση της ομάδας να κάνει τη διαφορά στις ζωές όσων επηρεάζονται από αυτή τη χρόνια πάθηση ήταν εμφανής μέσα από τη ζωντανή παρουσία και τις ακούραστες προσπάθειές τους.

Μέσω της συμμετοχής τους, η ομάδα «Run to Change Diabetes» στόχευσε να πυροδοτήσει ένα συλλογικό κίνημα προς ένα πιο υγιές μέλλον, όπου το στίγμα γύρω από τον διαβήτη εξαλείφεται και τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ικανοποιητικές ζωές παρά τη διάγνωσή τους. Η ομάδα της Novo Nordisk Hellas «Run to Change Diabetes» μετράει δεκατέσσερα χρόνια δράσης και έχει συμμετάσχει όχι μόνο στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ., αλλά και στην απαιτητική διαδρομή των 42 χλμ. στα 40 χρόνια Athens Marathon. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η ομάδα μαζί με την ομάδα Deutsche Schule Athen, την ΠΕΑΝΔ και άλλους φορείς, δημοσιογράφους, φίλους και συναδέλφους εξέπεμπε θετικότητα, διαδίδοντας το σημαντικό μήνυμα «ναι στην πρόληψη», «ναι στην άσκηση» και «όχι στην καθιστική ζωή», φτάνοντας στο εντυπωσιακό σύνολο άνω των 1.300 ατόμων όπου και τρέξανε με την μπλούζα της ομάδας.

Η ομάδα «Run to Change Diabetes» από τη Novo Nordisk Hellas

«Οι επιζήμιες συνέπειες της καθιστικής ζωής και της ανθυγιεινής διατροφής είναι και οι δύο γνωστοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την εκδήλωση και επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε και άλλους να κάνουν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η αποστολή μας είναι να πρωτοστατήσουμε στην πραγματοποίηση μεταμορφωτικών αλλαγών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του διαβήτη και άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που συμμετείχε στη διαδρομή των 10 χλμ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ