Ελλαδα

«Με ακουμπούσε στο σώμα μου»: Τι είπε στους αστυνομικούς ο ανήλικος για τη δράση του 68χρονου ιερέα

Ο ιερέας είχε καταδικαστεί το 2021 για παρόμοια αδικήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας συνελήφθη την Κυριακή
Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας συνελήφθη την Κυριακή για ασέλγεια σε βάρος του 12χρονου αγοριού

Σαλαμίνα: Τι υποστήριξε ο ανήλικος για τον 68χρονο ιερέα - Η σύλληψη και η παλαιότερη υπόθεση

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τον 68χρονο παλαιοημερολογίτη ιερέα που συνελήφθη στη Σαλαμίνα μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου. Ο 68χρονος ήταν γνώριμος των αρχών, αφού το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος τότε ενός 11χρονου παιδιού. Το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή ωστόσο άσκησε έφεση και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Από τότε ο 68χρονος ιερέας λειτουργούσε σε ιδιωτικό μοναστήρι, το οποίο φαίνεται να έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο 68χρονος είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxa7i8z0q7up)

Πώς φέρεται να έδρασε ο ιερέας

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 68χρονος ιερέας κατηγορείται ότι έμπαινε στο σπίτι της οικογένειας όταν το παιδί ήταν μόνο και δεν είχε περιθώρια να ξεφύγει. Σύμφωνα με μαρτυρίες από πρόσωπα που τον γνωρίζουν, ο 68χρονος πολλές φορές κυκλοφορούσε με πολιτικά ρούχα ενώ τα τελευταία χρόνια έδειχνε την εικόνα ενός φιλήσυχου ανθρώπου. Νέες φήμες για τη δράση του άρχισαν να κυκλοφορούν στο νησί ήδη από το καλοκαίρι. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίζεται, «σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο αλλά εντός των μηνών Ιουνίου και Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει φίλος του πατέρα του ανήλικου παθόντος, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στην οικία του προαναφερόμενου ανηλίκου και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων αυτού, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του».

Ο 68χρονος ιερέας συνελήφθη την Κυριακή (26.11) και το πρωί της Δευτέρας (27.11) οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τετάρτης. Το περιβάλλον του υποστηρίζει ότι ο 68χρονος είναι θύμα σκευωρίας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxa7cgk7xjwp)

Τι είπε στους αστυνομικούς το ανήλικο παιδί

Ο 68χρονος όταν είδε τους αστυνομικούς να φτάνουν στο μοναστήρι φέρεται να τους είπε: «Ήρθατε για το Εφετείο;», αφού αρχικά νόμισε ότι η παρουσία τους αφορούσε την υπόθεση του 2018. 

Μετά τη σύλληψη του ιερέα το 12χρονο αγόρι μίλησε στους αστυνομικούς για όσα βίωσε. «Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειας μας. Όμως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα» είπε το παιδί, σύμφωνα με το Star. 

Σύμφωνα με το Star, ο 12χρονος αποκάλυψε πρόσφατα στη μητέρα του: «Δεν μου αρέσει να είμαι κοντά στον ιερέα. Με ακουμπάει στο σώμα μου ενώ εγώ δεν θέλω».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx9swpac59u1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ