Ελλαδα

Σε Αιγύπτιο ναύτη ανήκει η σορός που βρέθηκε μετά το ναυάγιο του Raptor στη Λέσβο

Άκαρπες οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ναυάγιο Raptor στη Λέσβο: Αναγνωρίστηκε η σορός - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Σε Αιγύπτιο ναύτη ανήκει η σορός που εντοπίστηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Raptor. Ο άνδρας ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Την Κυριακή εντοπίστηκε στο σημείο του ναυαγίου και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, επίσης ένας Αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Μάχη με τον χρόνο για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς του Raptor

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των 12 ναυτικών που αγνοούνται μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «Raptor» στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής (26.11). Οι ολονύχτιες έρευνες των αρχών δεν έφεραν αποτέλεσμα, με τις αρχές να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό τους, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

Μέχρι αυτήν την ώρα έχει διασωθεί ένας Αιγύπτιος ναυτικός, ενώ έχει βρεθεί η σορός ενός ναυτικού

Ναυάγιο Raptor στη Λέσβο - Η μαρτυρία του ναυτικού

Ο διασωθείς Αιγύπτιος ναυτικός μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (26.11) στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε ότι το πλοίο είχε πρόβλημα από το προηγούμενο βράδυ με εισροή υδάτων, τα οποία αντλούσαν κατόπιν σχετικών οδηγιών που δόθηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. «Από το βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά», φέρεται να είπε ο διασωθείς. 

Επιπλέον, κατέθεσε ότι πριν βουλιάξει το φορτηγό πλοίο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα. Συνολικά είδε πέντε άτομα στη θάλασσα, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον αριθμό. 

Τον Αιγύπτιο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου, εντόπισε και διέσωσε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πώς έγινε το ναυάγιο του Raptor στη Λέσβο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Περίπου στις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8.20 εξέπεμψε σήμα κινδύνου, δηλώνοντας και κάποια κλίση, ενώ σε σύντομο διάστημα χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξαιτίας του έντονου κυματισμού στην περιοχή, το πλοίο πιθανώς πήρε νερό στα αμπάρια του με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το φορτίο του. Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι.