Ελλαδα

Πέθανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου

Σε ηλικία 91 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δέσποινα Παπαδοπούλου με τον σύζυγό της, δικτάτορα, Γεώργιο Παπαδόπουλο
© EUROKINISSI

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Πέθανε η σύζυγος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου 

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, πέθανε το πρωί του Σαββάτου (25.11) σε ηλικία 91 ετών. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Δέσποινα Παπαδοπούλου διέμενε στη Νέα Ερυθραία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απεβίωσε στις 9:30 στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ύστερα από σύντομη νοσηλεία.

Νοσηλευόταν από τις 2 Νοεμβρίου του 2023 στην Α’ Παθολογική Κλινική. Αιτία θανάτου εκτιμάται ότι είναι το σηπτικό σοκ που προήλθε από εγκολποματίτιδα.

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Ο γάμος με τον Παπαδόπουλο 

Η Δέσποινα Γάσπαρη παντρεύτηκε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μετά από 10 χρόνια σχέσης και ενώ είχαν αποκτησει ήδη την κόρη τους, Υπερμαχεία. Πατέρας της Δέσποινας Παπαδοπούλου ήταν ο Νικόλαος Γάσπαρης, φανατικός αντιμοναρχικός και οπαδός του Νικολάου Πλαστήρα. Ηταν απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και γνώρισε το 1959 τον Γ. Παπαδόπουλο στην Γεωγραφική Υπηρεσία του Πεδίου του Άρεως όπου εργαζόταν.

Δέσποινα Παπαδοπούλου και Γουέμπλεϊ

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου πριν από αρκετά χρόνια είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά. Εκεί είχε αναφερθεί και στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση του 1971 μεταξύ ΠΑΟ και Ερυθρού Αστέρα, η οποία είχε κρίνει την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στο Γουέμπλεϊ. Υποστήριξε ότι ο ΠΑΟ είχε εξαγοράσει από τους Γιουγκοσλάβους την πρόκριση στον μεγάλο τελικό

Τι είχε πει στον Αλέξη Παπαχελά

Δέσποινα: Εγώ είμαι ΑΕΚ, αλλά βρέθηκα κοντά στον Παναθηναϊκό στην πορεία προς το Γουέμπλεϊ
Παπαχελάς: Για πέστε μας εκείνη την ιστορία με τον Ερυθρό Αστέρα, αν μπορείτε, γιατί μου άρεσε.

Δέσποινα: Ήμασταν στην εξέδρα των επισήμων. Ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης, εγώ και ο Παττακός. Μετά το 3-0, ο Παναθηναϊκός προκρινόταν στο Γουέμπλεϊ και μέχρι να τελειώσει το ματς, η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο να μην μπει γκολ από τους ξένους. Αισθάνθηκα ότι δεν αισθάνομαι καλά. Με βλέπει ο κύριος Παττακός που καθόταν δίπλα μου και για να με καθησυχάσει μου λέει: «Τι λύσσαξες και φοβάσαι; Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε το παιχνίδι»!

Και του λέω: «Για τον Θεό, είναι ο πρέσβης δίπλα μου».
Και μου λέει ο Παττακός: «Δεν ξέρει ελληνικά γρυ».
Και τότε γυρίζει ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης και μου λέει: «Μην στεναχωριέστε, κυρία Παπαδοπούλου. Το πληρώσατε και θα το πάρετε το παιχνίδι»! Στα ελληνικά μου το είπε αυτό!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ