Ελλαδα

Έξι οι επιθέσεις του 23χρονου «δράκου» στα Εξάρχεια - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Ήταν στη φυλακή για απόπειρα βιασμού - Οι καταγγελίες των θυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξάρχεια: Τις έξι φτάνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του 23χρονου Σύρου - Αποφυλακίστηκε πριν από 3 μήνες - Το χρονικό της δράσης του.
Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του 23χρονου στα Εξάρχεια © Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Εξάρχεια: Τις έξι φτάνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του 23χρονου Σύρου - Αποφυλακίστηκε πριν από 3 μήνες - Το χρονικό της δράσης του.

Συνεχείς επικοινωνίες με θύματα σεξουαλικών επιθέσεων έχουν οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες αναζητώντας πληροφορίες από τις γυναίκες σχετικά με το εάν ο άνθρωπος που τους επιτέθηκε να είναι ο 23χρονος που συνελήφθη χθες, Τρίτη το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος.

Ήδη, οι καταγγελίες για τη δράση του 23χρονου από τη Συρία, φαίνονται να αυξάνονται, αφού τρία ακόμη άτομα, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του συγκεκριμένου άνδρα, τον άνθρωπο που τους επιτέθηκε και προσπάθησε να τις βιάσει.

Επιθέσεις σε κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί ήδη έχουν επιβεβαιώσει πως στις 18 Νοεμβρίου, στις δύο το μεσημέρι, στην οδό Βαλτετσίου 52 ο 23χρονος επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει ένα 13χρονο κορίτσι.

Στις 20 του μήνα, σχεδόν ένα τέταρτο μετά τις επτά το πρωί στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά ο ίδιος άνδρας επιτέθηκε στην Κωνσταντίνα Τ., τη χάιδεψε σε ευαίσθητα σημεία, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει τον βιασμό αφού περίοικοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx5714sxu7c9)

Δέκα λεπτά αργότερα, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 17 ο 23χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και προσπάθησε να ακινητοποιήσει την Μελπομένη Κ. Η κοπέλα όμως, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της, τον χτύπησε και κατάφερε να τον απωθήσει.

Από τις έρευνες των αστυνομικών που ακολούθησαν της σύλληψης του 23χρονου, διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος κρύβεται πίσω από την επίθεση στην Παναγιώτα Γ., περιστατικό που συνέβη στις 16 Νοεμβρίου τη στιγμή που πήγαινε στην εργασία της, στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, μπήκαν και οι δύο στον ανελκυστήρα και μόλις έκλεισε η πόρτα, ο δράστης της επιτέθηκε από πίσω, της έκλεισε το στόμα, της σήκωσε το φόρεμα και άρχισε να χαϊδεύει σημεία του σώματος της. Ο ανελκυστήρας ανεβοκατέβαινε αφού ο 23χρονος πατούσε κουμπιά διαφόρων ορόφων. Ξαφνικά όμως, όταν έφτασαν σε όροφο που ανέμενε άτομο για να μπει στον ανελκυστήρα, ο 23χρονος βγήκε με ταχύτητα από τον κλωβό και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 15 του μήνα, στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου στο στόχαστρο του ίδιου άνδρα μπήκε η Ανθή Β. Η άτυχη κοπέλα, μόλις είχε παρκάρει το όχημα της και περπατούσε στον δρόμο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx53fyp3d355)

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, ο δράστης την παρακολουθούσε επί 4-5 λεπτά και ξαφνικά τον είδε να την πλησιάζει με γοργό βήμα. Θεώρησε πως ήθελε να της κλέψει την τσάντα και για αυτό τον λόγο έβαλε τις φωνές και ο δράστης εξαφανίστηκε.

Επίσης, κάποιες ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου, ένα τέταρτο μετά τις οκτώ το βράδυ, στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας, η Αιμιλία Κ. κατήγγειλε πως ο 23χρονος την πλησίασε σε μικρή απόσταση και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά της. Η ίδια έβαλε τις φωνές και έφυγε, με τον δράστη να την ακολουθεί για λίγα μέτρα και μετά να εξαφανίζεται στα στενά της περιοχής.

Εξέτιε ποινή για σεξουαλική επίθεση ο 23χρονος που συνελήφθη

Οι περιπτώσεις αυτές, έχουν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση του 23χρονου άνδρα από τη Συρία.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος, αποφυλακίστηκε πριν από σχεδόν 90 ημέρες από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις, οι οποίες εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αρχές.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αθηνών, σήμερα με τη δικογραφία που ήδη σχηματίζουν σε βάρος του οι αστυνομικοί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ