- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο
Συνολικά 26 οι προσαγωγές υπόπτων
Πολυτεχνείο: Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Συνολικά 26 οι προσαγωγές υπόπτων
Μικρής εκτάσεως επεισόδια σημειώθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην κινητοποίηση της Αθήνας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, φαίνεται πως συμμετείχαν περίπου 25.000-30.000 διαδηλωτές και μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει 23 προσαγωγές υπόπτων. Στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα έχουν προσαχθεί ενώ μια προσαγωγή έγινε και στην Πάτρα.
Τα επεισόδια σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ομάδα περίπου 100 ατόμων, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν άμεσα με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά διαλύοντας το πλήθος των κουκουλοφόρων.
Στη συμπρωτεύουσα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή της Καμάρας, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 30-40 ατόμων επίθεση με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες και μολότοφ και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.
Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, περίπου 20 άτομα βγήκαν από την φοιτητική εστία στην Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια στη μέση του δρόμου. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες.
Αυτή τη στιγμή, μόνο στου Ζωγράφου, παραμένουν τα άτομα που μπαινοβγαίνουν στην φοιτητική εστία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, ειδικά στα Εξάρχεια οι αστυνομικοί θα παραμείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.