Ελλαδα

Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο

Συνολικά 26 οι προσαγωγές υπόπτων

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρής εκτάσεως επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο
Μικρής εκτάσεως επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/BΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Πολυτεχνείο: Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Συνολικά 26 οι προσαγωγές υπόπτων 

Μικρής εκτάσεως επεισόδια σημειώθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην κινητοποίηση της Αθήνας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, φαίνεται πως συμμετείχαν περίπου 25.000-30.000 διαδηλωτές και μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει 23 προσαγωγές υπόπτων. Στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα έχουν προσαχθεί ενώ μια προσαγωγή έγινε και στην Πάτρα.

Τα επεισόδια σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ομάδα περίπου 100 ατόμων, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν άμεσα με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά διαλύοντας το πλήθος των κουκουλοφόρων.

Στη συμπρωτεύουσα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή της Καμάρας, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 30-40 ατόμων επίθεση με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες και μολότοφ και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, περίπου 20 άτομα βγήκαν από την φοιτητική εστία στην Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια στη μέση του δρόμου. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες.

Αυτή τη στιγμή, μόνο στου Ζωγράφου, παραμένουν τα άτομα που μπαινοβγαίνουν στην φοιτητική εστία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, ειδικά στα Εξάρχεια οι αστυνομικοί θα παραμείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ