Ελλαδα

Ξεσπά η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή: «Ο οδηγός ομολόγησε και δεν του πήραν καν το δίπλωμα»

Τέσσερα χρόνια από τη μοιραία παράσυρση του νεαρού πολίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αδικοχαμένος πολίστας Αδαμάντιος Μαντής
Ο Αδαμάντιος Μαντής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 4 χρόνια

Αδαμάντιος Μαντής: Η μητέρα του ξεσπά τέσσερα χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός πολίστας

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός πολίστας Αδαμάντιος Μαντής. Η μητέρα του μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι δεν της αρκεί η ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό του αυτοκινήτου.  

«Ο δολοφόνος οδηγός του γιου μου παραδέχθηκε ότι πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και ομολόγησε ότι επέλεξε να σώσει το δικό του τομάρι και να πέσει πάνω στα παιδιά», είπε η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή και συμπλήρωσε ότι όταν ρώτησε τον 57 ετών σήμερα οδηγό αν μετά από τέσσερα χρόνια έχει σκεφτεί κάτι άλλο για την ημέρα του τροχαίου εκείνος είπε: «μου απάντησε κυνικά και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ότι "έπρεπε να πάω από άλλο δρόμο"».

Σύμφωνα με τη μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα, η ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό του οχήματος «ήταν 30 μήνες με αναστολή και χωρίς καν να του πάρουν το δίπλωμα. Αυτό σημαίνει ότι θα ζήσει ελεύθερος τη ζωή του ενώ έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα και κατέστρεψε τη ζωή μου και της κόρης μου. Όταν αυτός ομολόγησε ότι έπεσε πάνω τους για να μην σκοτωθεί ο ίδιος, δεν είναι αυτό ανθρωποκτονία; Το μόνο που θέλω να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο αγώνας αυτός έγινε με σκοπό ότι είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα ένας άνθρωπος που σκοτώνει έναν άλλο να είναι ελεύθερος και η αδικία να συνεχίζεται».

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Αδαμάντιο Μαντή

Το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Αδαμάντιος Μαντής και τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα, καταγράφηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 2 Νοεμβρίου 2019 επί της λεωφόρου Ποσειδώνος. Ο νεαρός πολίστας επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του.Ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, τα δύο νεαρά παιδιά άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο στο αμάξι και σταμάτησαν το όχημα στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να ελέγξουν τι συνέβαινε.

Ο 21χρονος πολίστας κατέβηκε από το αυτοκίνητο, για να δει αν υπήρξε κάποια βλάβη, και τότε συνέβη η τραγωδία, καθώς ένα άλλο όχημα έπεσε με δύναμη πάνω στον νεαρό αθλητή και το σταματημένο αυτοκίνητο. Ο Αδαμάντιος Μαντής, σοβαρότατα τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μπήκε στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο δεν κατάφερε, αφήνοντας λίγες ώρες αργότερα την τελευταία του πνοή. 

Το πόρισμα της Τροχαίας Πειραιά είχε δείξει ότι ο οδηγός έτρεχε με 104,62χλμ όταν συνέβη το δυστύχημα με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο να είναι μόλις 40χλμ., δεν είχαν διαπιστωθεί ίχνη φρεναρίσματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ