Ελλαδα

Ένταση με Ρομά σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 17χρονου

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένταση με Ρομά σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 17χρονου
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη μετά το θάνατο του 17χρονου - Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις

Κλειστή παρέμεινε για αρκετή ώρα η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας στο ύψος των Μεγάρων (από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο), καθώς Ρομά είχαν ανάψει φωτιές διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου από το όπλο αστυνομικού το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Λιοντάρι..

Παράλληλα είχε διακοπεί στο ίδιο ύψος και η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης (14/11), σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην είσοδο της Αλιάρτου, της πόλης όπου διαμένει η μητέρα και ο αδερφός του 17χρονου αδικοχαμένου νέου. Ομάδα νεαρών Ρομά, έβαλε φωτιά σε σκουπίδια στην είσοδο της πόλης, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Μάλιστα, όταν ο δήμαρχος της πόλης προσπάθησε να τους πλησιάσει και να τους ζητήσει να σταματήσουν ώστε να επανέλθει η κανονικότητα, του πέταξαν μπουκάλια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να χρειαστεί να μεταφερθεί για ιατρική φροντίδα.

Μικροεπεισόδια σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη

Λίγο νωρίτερα, στα Μέγαρα ομάδα άλλων Ρομά, έβαλε φωτιά σε κάδους σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, ενώ ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, στον οικισμό της Αγίας Σοφίας.

Οι Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε παλιά λάστιχα, ενώ ανά διαστήματα πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Η διαμαρτυρία αφορά τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου, ενώ οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο, έχασε τη ζωή του, πάλι από πυροβολισμό αστυνομικού έπειτα από άγρια καταδίωξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ