Ελλαδα

17χρονος Ρομά ο νεκρός από την καταδίωξη στη Βοιωτία - ΕΔΕ για τον αστυνομικό, αυστηρό μήνυμα Οικονόμου

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο νεαρός πήγε να του αρπάξει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημεία όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον πυροβολισμό
Το σημεία όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον πυροβολισμό © ATHENS VOICE

Υπό κράτηση ο αστυνομικός – Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε κατά την διάρκεια καταδίωξης έναν 17χρονο Ρομά στη Βοιωτία ερευνούν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο αστυνομικός δηλώνει αθώος υποστηρίζοντας πως το όπλο του εκπυρσοκρότησε κατά την διάρκεια του κυνηγητού, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δηλώνει πως η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο της νομιμότητας.

To χρονικό

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς-Θηβών, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν διερχόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Ο οδηγός δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Όλοι οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στην περιοχή ενημερώθηκαν και στήθηκαν μπλόκα.

Ο οδηγός του οχήματος, ενώ βρισκόταν μέσα στο χωριό Λεοντάρι, προσπαθούσε με ελιγμούς να διαφύγει από τους διώκτες του. Κάποια στιγμή, μπήκε σε ένα μικρό στενό δρομάκι και έπεσε με ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο όχημα.

Το σημεία όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον πυροβολισμό
Το σημεία όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον πυροβολισμό © ATHENS VOICE

Ο ίδιος πρόλαβε να κατέβει από το όχημα, όχι όμως και οι δύο κοπέλες και το άλλο αγόρι, όλοι συνομήλικοι, συνεπιβάτες του οχήματος.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο αστυνομικός, ο 17χρονος οδηγός συνεπλάκη μαζί του, προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο που κρατούσε και πάνω στην πάλη το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Η σφαίρα τραυμάτισε αρχικά τα δάκτυλα του 17χρονου και εν συνεχεία τον έπληξε στον θώρακα. Ο 17χρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και μετέπειτα των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

ΕΔΕ για τον αστυνομικό

Ο αστυνομικός έχει συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Σε βάρος του έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 17χρονου, ενώ κατάθεση θα κληθούν να δώσουν άμεσα οι συνάδελφοι του κατηγορούμενου αστυνομικού για το τι συνέβη και επήλθε το μοιραίο.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του οχήματος μεταφέρθηκαν και βρίσκονται στο τμήμα Ασφαλείας Θήβας, το οποίο διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση.  

Μήνυμα Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, νωρίτερα, προχώρησε σε δήλωση εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία.

«Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης. Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες  το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

Οι αστυνομικοί, πάντως, βρίσκονται σε επιφυλακή στην περιοχή καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την οικογένεια του νεκρού 17χρονου αγοριού, με αποτέλεσμα να έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ