Ελλαδα

Επεισόδια σε Μεσογείων, Ασπρόπυργο, Μενίδι για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Συμπλοκές με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια σε Μεσογείων, Ασπρόπυργο, Μενίδι για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά
Επεισόδια σε Μεσογείων, Ασπρόπυργο, Μενίδι για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

17χρονος Ρομά: Επεισόδια σε Μεσογείων, Ασπρόπυργο, Μενίδι - Συμπλοκές με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα με αφορμή την δολοφονία του 17χρονου από όπλο αστυνομικού στο Λιοντάρι Βοιωτίας. Η αρχή έγινε στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του σταθμού του ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, ενώ μέσα σε λίγη ώρα ξέσπασαν σοβαρές ταραχές σε άλλες περιοχές της Αττικής, στη θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα.

Ένταση σημειώθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του σταθμού του ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι
Ένταση σημειώθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του σταθμού του ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και μολότοφ. Τα σοβαρότερα επεισόδια, σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών, κουκουλοφόρων και Ρομά ήταν άγριες. Οι περισσότερες προσαγωγές υπόπτων άλλωστε σημειώθηκαν στη συμπρωτεύουσα.

Επεισόδια

Συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, φωτιές και δρόμοι κλειστοί

Η χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ήταν εκτεταμένη από τις αστυνομικές αρχές, αφού οι ταραξίες χτυπούσαν με βιαιότητα τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στα μέτρα. Στη συμπρωτεύουσα πάντως, την τελευταία ώρα η κατάσταση εκτονόθηκε, όχι όμως και στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι, όπου εκατοντάδες άτομα συνεχίζουν να βάζουν φωτιές και να κλείνουν δρόμους.

ΑΠΘ: Επεισόδια και χημικά  στη ΣΘΕ

Στο Χαλάνδρι, στη λεωφόρο Μεσογείων ο δρόμος άνοιξε ενώ ήρεμη πλέον είναι και η κατάσταση στη Χαλκίδα. Αυτό που διευκρίνιζαν οι αστυνομικοί είναι πως στις ομάδες των ταραξιών έχουν καταφέρει να μπει και ομάδες κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών που στέκονται στο πλευρό των Ρομά μετά τη νέα δολοφονία ομόφυλου τους από αστυνομικές δυνάμεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ