Ελλαδα

Την Πέμπτη στον ανακριτή Θήβας ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Τι αναμένεται να πει στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι έδειξαν ιατροδικαστική και βαλλιστική για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία
Τι έδειξαν ιατροδικαστική και βαλλιστική για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία © Stringer / SOOC

Βοιωτία: Αύριο, Πέμπτη, απολογείται ο νεαρός αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά  - Τι αναμένεται να πει στην απολογία του

Αύριο, Πέμπτη το πρωί (16.11) αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Θήβας ο νεαρός αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου, του νεαρού αγοριού που αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Βοιωτίας με το τραγικό αποτέλεσμα στο χωριό Λιοντάρι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzk7ukreoz5)

Ο αστυνομικός επιμένει πως πρόκειται για εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού του όπλου και πως δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να σκοτώσει το νεαρό αγόρι. Όλα έγιναν πάνω στον διαπληκτισμό τους, αναφέροντας πως ο νεαρός προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

Ωστόσο, ο ανακριτής και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν οι εξηγήσεις του είναι πειστικές και θα τον κρίνουν προφυλακιστέο ή θα τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του 17χρονου

Η πλευρά ωστόσο του 17χρονου και συγκεκριμένα ο αδελφός του υποστηρίζει πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός, πήρε στο παράθυρο του οδηγού, χτύπησε το τζάμι με το όπλο και μόλις άνοιξε την πόρτα, τον χτύπησε στα πλευρά με το πόδι του και στην συνέχεια «κόλλησε» το όπλο στον λαιμό του αδερφού του και τον πυροβόλησε.

Επρόκειτο για εκτέλεση εν ψυχρώ ανέφερε μεταξύ άλλων ο αδερφός του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, αφού βρισκόταν μέσα στο ίδιο όχημα, μαζί με δύο ανήλικες κοπέλες.

Τι έδειξαν ιατροδικαστική και βαλλιστική

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Αθηνών που εξέτασε τη σορό του 17χρονου, εντόπισε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και την βολίδα να έχει πύλη εισόδου αριστερά του λαιμού. Στον αντίχειρα μάλιστα, βρέθηκαν κόκκοι πυρίτιδας, που σημαίνει ότι το δάκτυλο βρισκόταν κοντά στην κάνη του όπλου, εάν όχι επάνω.

Από την εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν εντοπίστηκε αποτύπωμα του ανήλικου στο όπλο, με τους αστυνομικούς να δίνουν την εξήγηση ότι το υλικό που φέρει το όπλο στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να διατηρήσει αποτυπώματα. Εάν φυσικά, ισχύει ότι ο ανήλικος προσπάθησε να πιάσει το όπλο, όπως υποστηρίζει ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ.

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκεται η εξέταση για γενετικό υλικό, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί μιας και πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzkvd6c82mx)

Σε επιφυλακή οι αρχές σε ολόκληρη τη χώρα

Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Χαλκίδα και Κόρινθος είναι λίγες από τις περιοχές της χώρας όπου οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν ταραχές από ομάδες Ρομά που ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου.

Αν και οι συγγενείς του Χρήστου λένε πως δεν είναι Ρομά, ομάδες από καταυλισμούς σε ολόκληρη τη χώρα ζητούν δικαίωση για τον δικό τους άνθρωπο, αφού όπως καταγγέλλουν, δολοφονήθηκε και αυτός από αστυνομικό, χωρίς κανέναν λόγο. Όπως έγινε πριν από έναν χρόνο με τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, όπως συνέβη πριν αρκετούς μήνες στο Κερατσίνι, πάλι έπειτα από καταδίωξη.

Επικρατεί αναβρασμός στις ομάδες των Ρομά σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι δηλώνουν πως εάν ο αστυνομικός δεν προφυλακιστεί, θα υπάρξει άνευ προηγουμένου αναταραχή σε ολόκληρη τη χώρα με πρωτοφανείς αντιδράσεις και επεισόδια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzks3nszyc9)

Επεισόδια στη Μεσογείων το βράδυ της Τετάρτης

Ήδη νωρίτερα σήμερα το βράδυ, περίπου 40-50 άτομα, από τον καταυλισμό των Ρομά Χαλανδρίου, έκλεισαν την λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του σταθμού ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο. Έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια και λάστιχα ενώ πετούσαν ανά διαστήματα πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που τους είχαν προσεγγίσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ