Ελλαδα

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία

Αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή Θήβας

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυρά αστυνομικού
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 17χρονο © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Νεκρός 17χρονος στη Βοιωτία: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός - Αύριο, Πέμπτη (15.11), η απολογία του

Αύριο το πρωί αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή Θήβας ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο έπειτα από καταδίωξη στη Βοιωτία. Ο αστυνομικός, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., την ίδια ώρα που σε βάρος του βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο αστυνομικός κατηγορείται πως έπειτα από καταδίωξη που ξεκίνησε κοντά στην Αλίαρτο και κατέληξε στο χωριό Λιοντάρι, πλησίασε το αυτοκίνητο που επέβαιναν τέσσερα άτομα, ο 17χρονος, ο αδελφός του και δύο ανήλικα κορίτσια. Άνοιξε την πόρτα του οδηγού και ήρθε στα χέρια με τον 17χρονο, όπου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται σφαίρα από το υπηρεσιακό του όπλο διαπέρασε τον αριστερό αντίχειρα του ανήλικου και καρφώθηκε στον λαιμό του.

Πριν από λίγες ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwz5n7cxacwx)

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 17χρονου σε καταδίωξη στη Βοιωτία

Διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και ένα τυφλό τραύμα στον τράχηλο, διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 17χρονου Χρήστου, του νεαρού που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα όπλου του 43χρονου αστυνομικού στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν πως ο 17χρονος δεν φέρει χτυπήματα στο σώμα, όπως κατήγγειλε ο αδερφός του θύματος, ο οποίος επίσης ήταν επιβάτης του οχήματος και αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου του αδερφού του. Ο ανήλικος είχε αναφέρει στην κατάθεσή του πως ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα και τον χτύπησε στα πλευρά με το πόδι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 17χρονος έφερε κάποιες εκδορές στο κεφάλι, οι οποίες προς το παρόν δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Το σημαντικό στοιχείο που φέρεται να εντόπισε ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με τις αρχές, είναι τα ίχνη πυρίτιδας στον αριστερό αντίχειρα. Αυτό, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, σημαίνει πως το δάχτυλο του 17χρονου είτε βρισκόταν πάνω στην κάνη του όπλου είτε χιλιοστά μακριά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwyjgjillcr5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ