Ελλαδα

Good Stories Summit: Οι καλές ιστορίες έχουν δύναμη!

Περισσότεροι από 50 αφηγητές και αφηγήτριες από την Κοινωνία των Πολιτών, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μοιράστηκαν ζωντανά τις ιστορίες τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΑΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ PEOPLE BEHIND
ΜΑΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ PEOPLE BEHIND

Good Stories Summit: Τι έγινε στη γιορτή καλών ιστορίων στο Ωδείο Αθηνών, 3 - 4 Νοεμβρίου.

Η Βίκυ έζησε κάποιες μέρες στον δρόμο για να δει από κοντά τις δυσκολίες της αστεγίας και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από αυτή. Η Σάνεμ ξεκίνησε το ταξίδι της από τα ακαδημαϊκά έδρανα της Άγκυρας και βρέθηκε στα Εξάρχεια, ανοίγοντας το δικό της vegan εστιατόριο. Η Χριστιάνα ταξίδεψε ως την Ταϊλάνδη για να ανακαλύψει πώς μπορεί να φτιάξει φυτικά χρώματα για τα υφάσματα που σχεδιάζει, ενώ η Μαρία βοήθησε ηλικιωμένους να βρουν τη δύναμή τους, ετοιμάζοντας μια θεατρική παράσταση. Η Γιάννα και η ομάδα της ταξιδεύουν σε σχολεία όλης της Ελλάδας φέρνοντας τους μαθητές σε επαφή με τον κινηματογράφο, ενώ ο Γιάννης κατασκευάζει τσάντες από τις παλιές τέντες της Αθήνας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΔΡΥΤΡΙΑ STORYMENTOR
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΔΡΥΤΡΙΑ STORYMENTOR

Αυτές, και πολλές ακόμη ιστορίες, ακούσαμε στο πρώτο Good Stories Summit που διοργανώθηκε από το Storymentor στις 3 & 4 Νοεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών. Ήταν μια γιορτή του storytelling, στην οποία περισσότεροι από 50 αφηγητές και αφηγήτριες από την Κοινωνία των Πολιτών, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μοιράστηκαν ζωντανά τις ιστορίες τους. Στη διήμερη εκδήλωση, αφιερωμένη στην αφήγηση και στους κώδικές της, γνωρίσαμε δράσεις και πρωτοβουλίες με θετικό αντίκτυπο και αποτύπωμα σε διάφορους τομείς, μέσα από τους ήρωες και τις ηρωίδες τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΕΙΩΝΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΕΙΩΝΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Η Αγγελική Κοσμοπούλου, Ιδρύτρια του Storymentor, δήλωσε σχετικά: «Το Good Stories Summit έδωσε χώρο και φωνή στις καλές ιστορίες. Ανέδειξε τη θετικότητα, το ταλέντο, την έμπνευση και το παράδειγμα που χρειαζόμαστε για να παρακινηθούμε, αλλά και να πιστέψουμε ξανά στους ανθρώπους. Η αγάπη του κοινού και η συγκίνηση που γέμισε την αίθουσα ήταν η καλύτερη επιβράβευση για το Good Stories Summit που θα γίνει θεσμός!». 

ΤΖΕΙ ΜΕΞΗΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ODYSSEA
ΤΖΕΙ ΜΕΞΗΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ODYSSEA
ΚΩΣΤΗΣ ΣΦΥΡΙΚΙΔΗΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ STORYMENTOR
ΚΩΣΤΗΣ ΣΦΥΡΙΚΙΔΗΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ STORYMENTOR

Το Storymentor είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που αναδεικνύει τον ρόλο της αφήγησης ως μέσου επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης και εκπαιδεύει επιχειρήσεις, οργανώσεις και πρόσωπα στις αρχές του storytelling. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το storymentor.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ