Ελλαδα

«Πέθανε στην αγκαλιά μου»: Συγκινεί η σύζυγος του Σπύρου Φωκά για τις τελευταίες του στιγμές

«Ήταν αετός ο Σπύρος και έχει την καρδιά ενός λιονταριού» είπε η Λίλιαν Φωκά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπύρος Φωκάς
Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές © ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Σπύρος Φωκάς: Η σύζυγός του, Λίλιαν, μιλά για τις τελευταίες του στιγμές και συγκινεί 

Ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο σπουδαίος ηθοποιός που διέγραψε μία ζηλευτή καριέρα στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί από σειρά προβλημάτων υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (10.11). Η σύζυγός του, Λίλιαν, δεν έλειψε λεπτό από κοντά του. Όπως αποκάλυψε, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της. 

«Τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και έχει την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού. Πέθανε στην αγκαλιά μου. Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο», είπε η Λίλιαν Φωκά σε συνέντευξή της σήμερα (11.11) στο Mega.

«Πέρασα υπέροχα μαζί του. Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε. Ήταν ένας άνθρωπος που είναι ανάμεσα στους τρεις άντρες της ζωής μου, ο πατέρας μου, ο νονός μου και ο Σπύρος μου. Ο Σπύρος δεν θα μου λείψει καθόλου, γιατί είναι μέσα μου. Έχει πεθάνει, αλλά τον νιώθω όπως τα λέγαμε και χθες. Τον έχω φυλαχτό», δήλωσε η σύζυγος του Σπύρου Φωκά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwvz9tu4yaih)

Σπύρος Φωκάς - Κηδεία

Την ερχόμενη Τρίτη (14.11) συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές, θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Σπύρο Φωκά. Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας έκανε γνωστό πότε θα γίνει η πολιτική κηδεία του ηθοποιού, αλλά και την επιθυμία της οικογένειάς του. 

«Η κηδεία του Σπύρου Φωκά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από 12.00 μμ έως 14.00 μμ. Εν συνεχεία θα οδηγηθεί στο κρεματόριο Ριτσώνας για αποτέφρωση εκφράζοντας την τελευταία βούληση – επιθυμία του. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ».

Η Ανακοινωση της οικογενειας του μεγαλου μας ηθοποιου Σπυρου Φωκά!

Posted by ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ on Saturday, November 11, 2023

Σπύρος Φωκάς - «Αντίο» της Finos Film

Η Finos Film αποχαιρετά τον αείμνηστο ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή, με ένα βίντεο από τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις που ξεχώρισαν. Το βίντεο της Finos Film συνοδεύεται με ένα συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένεια και τους οικείους του ηθοποιού.

Όπως αναγράφεται στο συλλυπητήριο μήνυμα της Finos Film, «Σήμερα το πρωί πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων, ο Σπύρος ήταν από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε διεθνή καριέρα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ όπως η Λάιζα Μινέλι και ο Αλέν Ντελόν. Η αγάπη του για την Ελλάδα, όμως, τον γύριζε πάντα πίσω στον τόπο του, χαρίζοντας μας λίγες αλλά αξιόλογες εμφανίσεις στο ελληνικό σινεμά, όπως στις ταινίες «Εγωισμός» και «Στεφανία» αμφότερες του Γιάννη Δαλιανίδη.

«Αυτός ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου, σαν να ‘ναι και αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους τέλους». – Σπύρος Φωκάς

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Αντίο Σπύρο»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ