Ελλαδα

«Αν άνοιγαν τα στόματα, θα ζούσε»: Νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο της Φαίης Μπακογιώργου

Δύο χρόνια μετά το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολοφονημένη 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου
Η Φαίη Μπακογιώργου δολοφονήθηκε πριν από 2 χρόνια - Πώς έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης

Φαίη Μπακογιώργου: Νέα στοιχεία για τα βασανιστήρια πριν τη δολοφονία της 23χρονης μητέρας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη στυγερή δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου. Δύο χρόνια μετά τον εντοπισμό της σορού της νεαρής μητέρας δίπλα από κάδους απορριμμάτων και τυλιγμένη με κουβέρτα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς της, οι οποίες κατηγορούνται ότι βασάνιζαν απάνθρωπα το θύμα και τελικά της αφαίρεσαν τη ζωή, προσπαθώντας να καλύψουν τα ίχνη τους. 

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, που ελέγχεται για τον θάνατο και άλλης γυναίκας που φιλοξενούσε, φέρεται να ήταν η μαστροπός της Φαίης. Την εξέδιδε για να παίρνει χρήματα και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, την ώρα που μητέρα και η αδελφή της, αμέτοχες, έβλεπαν εκείνη και τα παιδιά της να υποφέρουν. Η 23χρονη δεν αποκάλυπτε όσα βίωνε, ωστόσο, το δράμα που ζούσε αποκάλυπταν τα χτυπήματα και οι μώλωπες που είχε παντού στο κορμί της. Λίγους μήνες πριν η Φαίη Μπακογιώργου βρεθεί νεκρή, εισαγγελική λειτουργός απομάκρυνε τα τρία παιδιά της γυναίκας από το περιβάλλον που ζούσαν, ενώ βίαια είχε αποβάλλει το παιδί που κυοφορούσε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με χτυπήματα στην κοιλιά. 

«Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για αυτό το κορίτσι»

«Όταν εντοπίστηκε η Φαίη, 8 Οκτωβρίου του 2021 ως γυναίκα αγνώστων στοιχείων, δεν κυοφορούσε. Δεν μπορώ να πάρω θέση πόσο μηνών έγκυος ήταν το προηγούμενο διάστημα», υποστήριξε σε δηλώσεις της στο Mega η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου και πρόσθεσε: «Όταν προσήλθε στις 18 Αυγούστου του 2021 στο νοσοκομείο, είχε μια κάκωση σοβαρή, που χαρακτηρίζεται βαριά σωματική βλάβη, στον αριστερό της ώμο. Δεν έγινε ακτινολογικός έλεγχος γιατί ήταν έγκυος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν 2, 3 ή 5».

Επιπλέον, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη κατέληγε στο νοσοκομείο χτυπημένη. «Αν γίνονταν ενέργειες εγκαίρως, η Φαίη σήμερα θα ζούσε». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αρμόδιες αρχές είχαν επισκεφτεί το σπίτι της 57χρονης σπιτονοικοκυράς. Μετά από καταγγελίες, η 57χρονη κατηγορούμενη φέρεται να είχε ετοιμάσει αποσκευές «και ήθελε δήθεν να φύγει. Για αυτό το κορίτσι δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σίγουρα αν γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, η Φαίη θα ζούσε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwutvaul998p)

«Επικίνδυνες για διάπραξη νέων αδικημάτων» οι κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν εχθές Πέμπτη (9.11) οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη, Οι τρεις κατηγορούμενες είναι η μητέρα και αδελφή του θύματος καθώς και η σπιτονοικοκυρά τους.

Εναντίον τους η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κρίνοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενες είναι επικίνδυνες για τη διάπραξη νέων αδικημάτων ενώ στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, καθώς τύλιξαν το πτώμα της Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια. Φαίνεται επίσης να τονίζεται η «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και η εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» χαρακτηρισμός που αφορά το ότι επί μακρό διάστημα εξέδιδαν το θύμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwu8f97diuh5)

Πώς η μήνυση του πατέρα της Φαίης Μπακογιώργου βοήθησε στην ποινική δίωξη

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση του πατέρα της Φαίης, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της γυναίκας, για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ' επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων. Βασικός ρόλος στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποδίδεται στη 66χρονη κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έχει συλλεχθεί και περιλαμβάνεται στη δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων την προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ώθησε την υπόθεση, αλλά και πολλές μαρτυρικές καταθέσεις για τη βαναυσότητα σε βάρος του θύματος. Παράλληλα ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης που σύμφωνα με μαρτυρίες φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά.

Διαβάστε επίσης »»» «Απόμακρες και σκληρές» η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ