Ελλαδα

Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης με την 23χρονη στην Πάτρα

Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο των δύο βρεφών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέφος
Βρέφος © Pixabay

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ - Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο των δύο βρεφών

Κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Βραχατίου έδωσε το Σαββατοκύριακο η 23χρονη Ειρήνη, η νεαρή μητέρα που σε διάστημα περίπου 1,5 έτους, είδε και τα δύο νεογέννητα παιδιά της να φεύγουν από τη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η μητέρα ανέφερε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς πως το ένα παιδί της, έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και το δεύτερο, μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή μητέρα είναι πως για το ένα παιδί, έχει αιτία θανάτου, ωστόσο περιμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, για το δε δεύτερο, ακόμη δεν γνωρίζει τι το οδήγησε στο θάνατο.

Τα δύο κοριτσάκια της 23χρονης Ειρήνης, είχαν κοινά χαρακτηριστικά ως προς τα συμπτώματα που παρουσίαζαν. Η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη σορό του ενός παιδιού, δεν έδειξε ευρήματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έκθεση που παρέδωσε στις αρχές η ιατροδικαστής Πάτρας που εξέτασε το ένα κοριτσάκι. Μάλιστα, αυτό που ανέφερε στους αστυνομικούς είναι πως χρειάζεται να γίνει ένας γονιδιακός έλεγχος, καθώς όλα τα εως τώρα ευρήματα, οδηγούν προς το συμπέρασμα πως υπάρχει ένα γονιδιακό υπόβαθρο. Δηλαδή, οι αιτίες θανάτου έχουν να κάνουν με γονιδιακά συμπτώματα.

Η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και οι εισαγγελικές αρχές της Πάτρας, μετά το περιστατικό της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησαν να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να μην υπάρξει και νέα περίπτωση παιδοκτονίας, όπως αυτή της μητέρας που κατηγορείται πως σκότωσε και τα τρία της παιδιά.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ευρήματα προς το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ναι μεν δεν υπάρχουν ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές θέλουν να είναι απόλυτα βέβαιες πως δεν συνέβη κάτι άλλο πέρα από παθολογικά αίτια.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, θα λάβουν καταθέσεις και από άλλα μέλη της οικογένειας της 23χρονης Ειρήνης. Πρόκειται για τον αλλοδαπό σύντροφο της, Πακιστανικής καταγωγής, τους γονείς της -οι οποίοι έχουν χωρίσει-, τα αδέρφια της και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντος της. Όπως διευκρινίστηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, σε αυτή την φάση δεν ασχολείται η αστυνομία με τις συνθήκες διαβίωσης της 23χρονης. Αλλά μόνον με το κατά πόσο υπήρξε προσοχή απέναντι στα βρέφη όσο αυτά ζούσαν και εάν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχαν δώσει οι θεράποντες ιατροί.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη γέννα ενός εκ των δύο παιδιών, ο γιατρός είχε διαπιστώσει πρόβλημα στην κίνηση των ποδιών του νεογέννητου και ζήτησε από τη μητέρα να προχωρήσει άμεσα σε ειδικές εξετάσεις στο ισχίο και τον εγκέφαλο, προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό. Όμως, οι εξετάσεις αυτές, ουδέποτε έγιναν, αφού το παιδί, κατέληξε.

Ανάμεσα στις καταθέσεις που θα λάβουν οι αστυνομικοί είναι και εργαζόμενοι – ιατροί των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία», Καραμανδάνειο και Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαίας. Εκεί δηλαδή όπου τα δύο παιδιά γεννήθηκαν ή εξετάστηκαν ή κατέληξαν. Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας με όλες τις καταθέσεις και τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος θα κρίνει εάν υπάρχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης ή εάν χρειάζεται να υπάρξει κάποια έρευνα σε επίπεδο συνθηκών διαβίωσης της 23χρονης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ