Ελλαδα

Πιλότος ομάδας ΖΕΥΣ: «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη»

Ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος συγκίνησε με το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28η Οκτωβρίου: Ο πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμά του μίλησε στην ΕΡΤ - «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη»
28η Οκτωβρίου: Ο πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμά του μίλησε στην ΕΡΤ - «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη» © ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

28η Οκτωβρίου: Ο πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμά του μίλησε στην ΕΡΤ - «Το να εισπράττεις την χαρά του κοινού είναι κινητήριος δύναμη» 

Στην ΕΡΤ μίλησε από τη βάση της Σούδας, όπου προσγειώθηκε, ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα, με το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

«Καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα Χρόνια Πολλά!» ανέφερε στο μήνυμά του από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ κατά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία έγινε σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στην πόλη.

Προηγήθηκε η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ. Ο σμηναγός εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

«Είχα την τιμή και την υπερηφάνεια να λάβω εγώ μέρος με την ομάδα ΖΕΥΣ στην εθνική μας επέτειο», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ. «Είναι ικανοί αυτό να το εκτελέσουν όλοι οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας και αυτό είναι αποτέλεσμα της εντατικής εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

«Το να εισπράττεις την χαρά και τον ενθουσιασμό του κοινού είναι κινητήριος δύναμη αυτής της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwk7vsiiq9z5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ