Απολογείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη
Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη
Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Απολογία στον Εφέτη - Ανακριτή για τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ
Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή απολογείται σήμερα (18.10) ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, για τη δίωξη που του έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίωξη ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Ο κ. Πατέρας διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.
Κανένα από τα ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ δεν έχει προφυλακιστεί, ενώ σήμερα μετά και την απολογία του πρώην πρόεδρου του ΟΣΕ θα αποφασιστεί ποια θα είναι η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο εφέτης-ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση και σηκώνει το βάρος της υπόθεσης προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες σε όποιο βαθμό κι αν βρίσκονται φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της έρευνας και ενδεχομένως θα προχωρήσει στην άσκηση και νέων διώξεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.