Ελλαδα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο Τούρκους για το μακελειό στη Λούτσα

Τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη σκηνή του εγκλήματος με τους έξι νεκρούς στη Λούτσα - Αποκλεισμένο το σημείο, κορδέλες της αστυνομίας και με ανοιχτές τις πόρτες το όχημα των θυμάτων
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μακελειό στη Λούτσα: Ποινική δίωξη στους δύο Τούρκους για τις έξι δολοφονίες - Πότε θα απολογηθούν

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (9.10) οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι εμπλέκονται στο μακελειό με τους έξι νεκρούς Τούρκους στη Λούτσα, που διαπράχθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και εξιχνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Μακελειό στη Λούτσα - Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. 

Δύο Τούρκοι υπήκοοι και ένας ακόμη που διαφεύγει της σύλληψης φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από την εξαπλή δολοφονία Τούρκων μαφιόζων, η οποία είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν έναν μήνα στην Αρτέμιδα (Λούτσα). Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπου αναφέρθηκε πως ναι μεν οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί, πλην όμως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς πρέπει να συλληφθεί και ο τρίτος συνεργός των συλληφθέντων.

Αυτό που διευκρινίστηκε κατά τη συνέντευξη τύπου είναι πως οι δύο δράστες είχαν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, παρά το γεγονός πως και οι δύο είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για αδικήματα περί αλλοδαπών και περί όπλων σε άλλες χώρες. Συνεπώς, το ότι τους χορηγήθηκε άσυλο στη χώρα μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τα κριτήρια επιλογής χορήγησης του ασύλου στους αιτούντες. Ένας εκ των δραστών ήταν ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη δύο ώρες μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο να προσπαθεί να διαφύγει με αεροπλάνο στη Μυτιλήνη, όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος συνελήφθη μόλις χθες (03/10) στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Είναι ένας 28χρονος άνδρας, επίσης τουρκικής καταγωγής.

Οι δυο τους φαίνεται ότι από καιρό οργάνωναν τον τρόπο με τον οποίο θα σκότωναν τους έξι μαφιόζους. Ανήκουν στην αντίπαλη ομάδα «Redkit» και η εξαπλή δολοφονία ήταν αντίποινα για δολοφονία συντρόφου τους, η οποία είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στην πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Τα θύματα ανήκαν στη μαφιόζικη οργάνωση «Daltons». Οι δύο αυτές μαφιόζικες ομάδες εδώ και χρόνια επιδίδονται σε έναν ανηλεή πόλεμο που μετρά δεκάδες νεκρούς στην Τουρκία, όπου είναι και η βάση τους, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Δραστηριοποιούνται στα συμβόλαια θανάτου αλλά και στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και γυναικών. Τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντά τους είναι η κύρια αιτία των αιματηρών συμπλοκών τους. Αυτό που τονίστηκε κατά τη συνέντευξη τύπου είναι πως οι αστυνομικοί -με την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων, του οπτικού υλικού που βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή της δολοφονίας, τις μαρτυρίες πολιτών αλλά και την ανάλυση των αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τις δύο ομάδες- κατάφεραν να αποκαλύψουν τους δράστες.

Η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. είναι τεράστια, μιας και πρόκειται για διεθνείς μαφιόζικες οργανώσεις που αυτή τη φορά αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους επί ελληνικού εδάφους. Οι αστυνομικοί ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική ενέδρα. Ένα από αυτά. ωστόσο, εντοπίστηκε μέρες μετά το μακελειό τυχαία από συνεργείο καθαρισμού, στο ύψος της Ραφήνας, στη λεωφόρο Μαραθώνος. Προφανώς, έπεσε από την τσέπη του δολοφόνου κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, εκτιμούν οι αστυνομικοί. Στο όπλο αυτό δεν εντοπίστηκε γενετικό υλικό ή αποτυπώματα.

Ο ηγετικός ρόλος του 32χρονου

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» φαίνεται πως «άλλαξε στρατόπεδο» λίγο πριν την εξαπλή δολοφονία. Ενώ εμφανιζόταν στις φωτογραφίες με μέλη των «Daltons», αποδείχθηκε ότι ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε το μακελειό. Μάλιστα, αποπειράθηκε να φέρει τον δολοφόνο στο σπίτι όπου κρύβονταν οι έξι μαφιόζοι, δήθεν με το πρόσχημα ότι ήταν κουρέας για να τους περιποιηθεί. Επειδή όμως αρνήθηκαν οι έξι Τούρκοι, η επιχείρηση δεν έλαβε ποτέ «σάρκα και οστά». Εκ των υστέρων, μαζί με τον 28χρονο επίσης συλληφθέντα, εντόπισαν το συγκεκριμένο σημείο όπου τελικά στήθηκε η ενέδρα θανάτου. Κατόπτευσαν τον χώρο και έκριναν πως εκεί θα γίνει το χτύπημα. Είχε προμηθεύσει με πλαστές ταυτότητες τους έξι, οι οποίες και βρέθηκαν στην κατοχή τους μετά τη δολοφονική επίθεση, ενώ φέρεται να ήταν και ο οδηγός του οχήματος που τους οδήγησε στον θάνατο.

Οι δύο συλληφθέντες, πάντως, αρνούνται τα πάντα, δηλαδή ότι σχεδίασαν τη δολοφονία και κυρίως ότι τράβηξαν αυτοί τη σκανδάλη. Στα σπίτια τους, έχουν ήδη βρεθεί τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια της ενέδρας, τα οποία κατασχέθηκαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ