Ελλαδα

Ενέδρα θανάτου με ένα μήνυμα έστησαν οι δολοφόνοι των έξι στη Λούτσα

«Κλειδί» στην υπόθεση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λούτσα: Ενέδρα θανάτου με ένα μήνυμα έστησαν οι δολοφόνοι των έξι
© EUROKINISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Λούτσα: Ενέδρα θανάτου με ένα μήνυμα έστησαν οι δολοφόνοι των έξι θυμάτων στην Αρτέμιδα

Ένα μήνυμα που έλαβαν οι έξι δολοφονηθέντες Τούρκοι υπήκοοι στην Αρτέμιδα στάθηκε η αφορμή ώστε να πέσουν στην ενέδρα θανάτου που τους είχαν στήσει τα μέλη αντίπαλης μαφιόζικης οργάνωσης.

Αυτό προέκυψε από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που χειρίζονται την υπόθεση. Ένα γραπτό μήνυμα που καλούσε τους έξι να βρεθούν σε ραντεβού ώστε να γίνει ο τελικός σχεδιασμός για τον τρόπο με τον οποίο πιθανότατα θα διέφευγαν από τη χώρα μας.

Μόνο που αντί για κουβέντα για τα διαδικαστικά, το ραντεβού εκτυλίχθηκε σε διεκπεραίωση. Τα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν από τουλάχιστον δύο άτομα, οι οποίοι γάζωσαν με 60 σφαίρες τα θύματα τους. Στο κάδρο των υπόπτων, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν τοποθετήσει έναν μεγάλο αριθμό Τούρκων μαφιόζων.

Θετική συμβολή στην αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης, φαίνεται ότι διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα μέλη της συμμορίας, που όπως όλα δείχνουν πως κρύβεται πίσω από το 6πλο φονικό, φρόντιζαν να αναρτούν τα ονόματα και τα πρόσωπα των έξι θυμάτων και μηνύματα πως θα τους «καθαρίσουν».

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις δύο Τουρκικές μαφιόζικες οργανώσεις, έγινε στην Ελλάδα αυτή τη φορά. Είχαν προηγηθεί δολοφονίες στη Γαλλία, την Τουρκία και πιθανόν και σε χώρες των Βαλκανίων. Η διακίνηση ναρκωτικών, αποτελεί μια από τις πλέον προσοδοφόρες επιχειρήσεις των εγκληματικών οργανώσεων, που χρηματοδοτεί με τη σειρά της μια σειρά ακόμη έκνομων ενεργειών. Διακίνηση όπλων και ανθρώπων.

Οι Έλληνες αστυνομικοί προσπαθούν να σχηματίσουν μια εικόνα για τη δράση των έξι δολοφονημένων, όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας. Τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί, είχαν νοικιάσει ένα σπίτι περίπου επτά λεπτά από το σημείο της δολοφονίας χωρίς φυσικά να έχουν συγκεκριμένα έσοδα. Συνεπώς, κάποιος, τους έστελνε χρήματα προκειμένου να ζουν στην …σκιά. Ο τρόπος χρηματοδότησης αλλά και τυχόν «δουλειές» που έκαναν στο Ελληνικό έδαφος είναι ένας από τους άξονες πάνω στους οποίους πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ο γρίφος του μακελειού, για τις ελληνικές αρχές, λύθηκε. Απομένει πλέον να βρεθούν οι δολοφόνοι αλλά και τι έκαναν στη χώρα μας οι δολοφονηθέντες. Απλώς κρύβονταν ή είχαν ανοίξει παρτίδες με την διακίνηση ουσιών στη χώρα μας ή και τα δύο ταυτόχρονα. Τα ερωτήματα αυτά, πιθανότατα εκτιμούν οι αστυνομικοί πως θα απαντηθούν μόλις ολοκληρωθούν οι αναλύσεις των τηλεφώνων των θυμάτων. Όχι μόνο οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα, αλλά η χρήση του διαδικτύου και οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχουν βρεθεί εγκατεστημένες σε κάποιες εκ των συσκευών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ