Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση από τον Ιούλιο - Νέα αύξηση κρουσμάτων

Πόσο πιθανό είναι να ληφθούν και πάλι μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Γυναίκα με μάσκα προστασίας
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Γκίκας Μαγιορκίνης - Κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων από τον Ιούλιο - Το ενδεχόμενο εμβολιασμού

Εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στην Ελλάδα. Το «κύμα» κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Ιούλιο δεν αποκλιμακώθηκε μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε σε συνέντευξή του καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης

Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως «είναι μια έξαρση η οποία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ωστόσο να επισημάνω ότι είχαμε άλλη μια έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης». Σε ό,τι αφορά την εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ δηλώνει ότι «έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων να μπαίνουν στα νοσοκομεία και να διαγιγνώσκονται με covid και βλέπουμε και τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

«Εξαιρετικά απίθανο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να ληφθούν και πάλι προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς όπως λέει «θα πρέπει να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα λήψης μέτρων». 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο για νέο εμβολιασμό λέει πως «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο να πάνε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ