Ελλαδα

Χωρίς νερό ο Βόλος - Στη λάσπη παραμένουν οι συνοικίες και τα προάστια

Σταδιακή η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτοικος του Βόλου επιχειρεί να βγάλει τη λάσπη από σημείο της πόλης
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: Χωρίς νερό - Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης - Μάχη με τις λάσπες

Ο Βόλος μετρά τις πληγές του μετά τη δεύτερη κακοκαιρία που έπληξε τη Μαγνησία, βυθίζοντας στη λάσπη και πάλι τους δρόμους, προκαλώντας σειρά προβλημάτων και κατεστραμμένες υποδομές. Με το πρώτο φως της σημερινής ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις νέες ζημιές που προκλήθηκαν. 

Οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου εξακολουθούν να μην έχουν νερό, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου και της ΕΥΔΑΠ να δίνουν μάχη για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μικρές ποσότητες νερού έγινε εφικτό να φτάσουν σε κάποιες περιοχές, αλλά χωρίς πίεση, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας έγινε και πάλι διακοπή στην παροχή νερού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvv6049fo4ap)

Βόλος - Μπέος: Ξεκινάμε και πάλι από την αρχή 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εφόσον ηλεκτροδοτηθεί η πόλη θα καταφέρουμε να θέσουμε σε λειτουργία υδραγωγεία που θα δώσουν νερό σε τμήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Θα χρειαστούμε όμως για την ολική επαναφορά περίπου 10 ημέρες. Δυστυχώς ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μετά τον Daniel το κατέστρεψε η κακοκαιρία Elias και ξεκινάμε πάλι από την αρχή».

Στο μεγαλύτερο μέρος της η πόλη του Βόλου έχει ηλεκτροδοτηθεί, αφού εργάζονται νυχθημερόν δεκάδες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ακόμη παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα προάστια του Βόλου και χωριά στο Πήλιο, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο από πτώσεις στύλων της ΔΕΗ.

Στην πόλη του Βόλου και στα προάστια Αγριά και Αλυκές, οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από τη σαρωτική πλημμύρα που κατέστρεψε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο βρέθηκε στην περιοχή, ενώ ολόκληρες συνοικίες βούλιαξαν και πάλι στη λάσπη από τη θεομηνία που έπληξε τον νομό για δεύτερη φορά.

Μαγνησία - Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί

Περισσότερες από 1.800 κλήσεις στη Μαγνησία έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 261 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 312 άτομα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvv5hy9kzq8x)

Όπως σημειώνει η Πυροσβεστική σε σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων σε περιοχές της χώρας, λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ, έλαβε 10.503 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.814 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.579 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί έλαβε 327 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 226 αντλήσεις υδάτων και 31 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 17 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί έλαβε 83 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 29 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία δύο άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, έλαβε 18 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και έξι κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Αττικής από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί έλαβε 105 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και 20 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία τέσσερα άτομα.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvv4g66imlt5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY