Ελλαδα

Νοσοκομείο Μεταξά: Καταγγελία για εξιτήριο σε ασθενή που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο

Η απάντηση που έδωσε το νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Μεταξά: Καταγγελία για εξιτήριο σε ασθενή που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο – Η απάντηση
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νοσοκομείο Μεταξά: Καταγγελία για εξιτήριο σε ασθενή που είχε χειρουργείο - Η απάντηση που έδωσε

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ τακτικό χειρουργείο στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», εξαιτίας απουσίας της δέουσας καρδιολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΠΑΤΤ ο ασθενής και συνάδελφός τους εισήχθη στις 20 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένο χειρουργείο.

Δύο μέρες μετά και ενώ είχε πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, ο ασθενής έλαβε εξιτήριο για την επόμενη ημέρα, επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε την απαραίτητη καρδιολογική υποστήριξη, ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρήθηκε αναγκαία (μελέτη ύπνου).

Ο ασθενής δεν παραπέμφθηκε σε άλλο νοσοκομείο. «Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει, τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, χωρίς να τον στείλουν σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο», αναφέρει ο ΣΥΠΑΤΤ.

Τέλος, καλούν τον ίδιο τον υπουργό Υγείας να απαντήσει στον ασθενή τι πρέπει να κάνει.

Η καταγγελία 

«Ένα απαράδεκτο περιστατικό μας γνωστοποιήθηκε που αφορά μέλος του συλλόγου μας και συνδικαλιστή και που δείχνει για άλλη μια φορά τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα δημόσια νοσοκομεία, που ταλαιπωρούν τους ασθενείς βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα ενώ ο συνάδελφος Π.Ν. εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, στην Ουρολογική Κλινική προκειμένου να πραγματοποιηθεί τακτικό χειρουργείο Ca Προστάτη στις 22/9 και ενώ γινόταν ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, του έδωσαν εξιτήριο την επόμενη μέρα γιατί το νοσοκομείο δεν είχε την δέουσα καρδιολογική υποστήριξη!!!, ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου).

Ούτε καν φρόντισαν να τον στείλουν την ίδια μέρα σε κάποιο νοσοκομείο που θα είχε τη δυνατότητα να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση, ώστε να επιστρέψει για να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο χειρουργείο.

Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει…, τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, χωρίς να τον στείλουν σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο κλπ!!! ενώ όλοι ξέρουν πως τα ραντεβού στα νοσοκομεία είναι κλεισμένα για μεγάλο διάστημα και η εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη.

Το τραγικό είναι ότι το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν, αλλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Όταν συμβαίνει σε έναν άνθρωπο με λόγο και γνώση καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε πως σπρώχνονται χιλιάδες άνθρωποι στις ιδιωτικές κλινικές.

Ας απαντήσει ο υπουργός υγείας στον ασθενή, τι πρέπει να κάνει…

Ας μας πει γιατί ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να παρέχει καρδιολογική υποστήριξη, για την πραγματοποίηση ενός χειρουργείου;

Ας μας πει πως αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά που εισάγονται στο χειρουργείο;

Πότε επιτέλους όλοι θα έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές υγείας;

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
Π.Α.

Υπουργό Υγείας
Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου
Διοικητή Γενικού Αντικαρκινικό Νοσοκομείου Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ
ΟΕΝΓΕ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ».

Η απάντηση από το Νοσοκομείο «Μεταξά»

Απάντηση στην καταγγελία για τη ματαίωση επέμβασης σε ασθενή στον οποίο δόθηκε εξιτήριο, δίνει το Νοσοκομείο Μεταξά με ανακοίνωσή του.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Μεταξά» με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης 28/09/23, υποστηρίζει ότι ο ασθενής διαπιστώθηκε ότι υπέφερε από άπνοιες και έπρεπε πριν από το χειρουργείο να υποβληθεί σε ειδική εξέταση.

Καταλήγει δε ότι έλαβε μεν εξιτήριο, χωρίς όμως να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του, ενώ ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τον ενημέρωσαν ότι δεν θα χάσει τη σειρά του για την επέμβαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Μεταξά»:

«Ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου Μεταξά και εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ