Ελλαδα

Αρναούτογλου για κακοκαιρία Elias: «Δεν θυμάμαι περιοχή να έχει "χτυπηθεί" με τέτοια ένταση όπως η Μαγνησία»

Το ύψος βροχής ξεπέρασε τα 1.000 λίτρα / τετ. τον Σεπτέμβριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρόμος - ποτάμι με φερτά υλικά μπροστά από σπίτι στη Μαγνησία
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Κακοκαιρία Elias - Μαγνησία: Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για την ένταση των βροχοπτώσεων στην περιοχή

Την ένταση της κακοκαιρίας Elias στη Μαγνησία σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας ότι δεν θυμάται να έχει «χτυπηθεί» στο παρελθόν κάποια περιοχή τόσο έντονα, όσο η Μαγνησία. 

«Δεν θυμάμαι ποτέ  κάποια περιοχή να έχει "χτυπηθεί" από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα όπως η Μαγνησία. Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα  35 λίτρα/τετ μέτρο και αν.. Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο», γράφει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου και παραθέτει πίνακα με τις τελευταίες τιμές από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Βόλου. 

Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει "χτυπηθεί" απο κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, September 27, 2023

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία σήμερα

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα Πέμπτη (28.9). Ισχυρά φαινόμενα ιδιαίτερα σε Εύβοια και Μαγνησία. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Σποράδες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα σε τμήματα των Δωδεκανήσων και του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης κατά τόπους στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με ισχυρά φαινόμενα στη Μαγνησία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27-28, στην Ήπειρο από 17 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 24-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26-28 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25-26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvu9nlo69f01)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ