Ελλαδα

Τσελέντης για Κορινθιακό: «Θεωρώ πιθανό έναν σεισμό 4,8 Ρίχτερ»

Συνεχίζεται η μικροσεισμική δραστηριότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Άκης Τσελέντης: Η νέα ανάρτηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον Κορινθιακό και τη μικροσεισμική δραστηριότητα

Ο Άκης Τσελέντης επανήλθε στο ζήτημα της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Κορινθιακό. Σε νέα ανάρτησή του, χαρακτηρίζει «πιθανό» το ενδεχόμενο να υπάρξει σεισμός έως 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλόκαστρου.  

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι «η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το χάρτη). Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R. Αυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό... Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό ο οποίος έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή την περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί». 

Ο κ. Τσελέντης συνεχίζει στην ανάρτησή του: «Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο του στην περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επι 24ωρης βάσης. Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου». 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ Η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το...

Posted by Akis Tselentis on Wednesday, September 27, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ