Ελλαδα

Τσελέντης για Κορινθιακό: «Η σεισμική ενέργεια κάποια στιγμή θα εκτονωθεί»

Καταγράφεται μικροσεισμική δραστηριότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο: Η σεισμική δραστηριότητα και η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για ενεργοποίηση μικρού ρήγματος

Μικροσεισμική δραστηριότητα καταγράφεται στον Κορινθιακό Κόλπο από την Πέμπτη (21.9) και ο Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι η «σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί». Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρεται στις καταγραφές που γίνονται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια από το Ξυλόκαστρο και υπογραμμίζει ότι ο μέγιστος σεισμός που είχε καταγραφεί μέχρι και εχθές Παρασκευή ήταν στα 3,4 Ρίχτερ.

«Από χθες παρατηρούμε μια μικροσεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο χώρο Β το Ξυλόκαστρου. Ο μέγιστος σεισμός που καταγράψαμε είναι 3,4R. Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με τη  συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης και προσθέτει:

«Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί. Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο ο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα…»

Επιπλέον, σημειώνει ότι όλο το καλοκαίρι επέλεξε να απέχει από τα τηλεοπτικά πάνελ, «σεβόμενος τον κόσμο που έκανε τις διακοπές του και τους επαγγελματίες του τουρισμού».

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ Β ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Από χθες παρατηρούμε μια μικροσεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο...

Posted by Akis Tselentis on Friday, September 22, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ