Τσελέντης για Κορινθιακό: «Θεωρώ πιθανό έναν σεισμό 4,8 Ρίχτερ»
Συνεχίζεται η μικροσεισμική δραστηριότητα
Άκης Τσελέντης: Η νέα ανάρτηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον Κορινθιακό και τη μικροσεισμική δραστηριότητα
Ο Άκης Τσελέντης επανήλθε στο ζήτημα της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Κορινθιακό. Σε νέα ανάρτησή του, χαρακτηρίζει «πιθανό» το ενδεχόμενο να υπάρξει σεισμός έως 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλόκαστρου.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι «η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το χάρτη). Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R. Αυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό... Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό ο οποίος έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή την περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί».
Ο κ. Τσελέντης συνεχίζει στην ανάρτησή του: «Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο του στην περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επι 24ωρης βάσης. Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου».
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ Η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το...
Posted by Akis Tselentis on Wednesday, September 27, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια στιγμή που περίμεναν για χρόνια
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.