Ελλαδα

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στις νέες ταυτότητες - 46.000 ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η διαδικασία στο id.gov.gr

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες ταυτότητες: 46.000 ραντεβού μέσω του id.gov.gr - Ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση των πολιτών - Τα βήματα για την έκδοση.
Δίχως προβλήματα εξελίσσεται η διαδικασία για την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων © Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Νέες ταυτότητες: 46.000 ραντεβού μέσω του id.gov.gr - Ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση των πολιτών - Τα βήματα για την έκδοση.

Δίχως προβλήματα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., εξελίσσεται έως αυτή την ώρα η διαδικασία για την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας id.gov.gr

Τα ραντεβού μέσα σε δύο μόλις ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεπέρασαν κατά πολύ τις 40.000 και ανέρχονται σε 46.000, με τους αστυνομικούς να εμφανίζονται ικανοποιημένοι ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας.

Προβλήματα, έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί, πλην κάποιων λίγων περιπτώσεων όπου υπάρχουν καθυστερήσεις αφού πολίτες δεν είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα κατά την προσέλευση τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η διαδικασία γίνεται μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας όπου οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους κωδικούς Taxisnet.

Επιλέγουν αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την ημερομηνία του ραντεβού προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Από τη στιγμή που παραδώσουν τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα και πληρώσουν το ηλεκτρονικό παράβολο των 10 ευρώ για την έκδοση της ταυτότητας, θα περιμένουν έως 7 ημέρες έως ότου ειδοποιηθούν να παραλάβουν την νέου τύπου ηλεκτρονική ταυτότητα.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ικανοποιημένη από την έως τώρα εξέλιξη της διαδικασίας.

Σειρά πλέον, έχουν τα διαβατήρια, επισημαίνουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τα νέα ταξιδιωτικά έγγραφα, αναμένεται να ξεκινήσουν να εκδίδονται από τον Ιανουάριο. Όπως και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες, έτσι και τα νέα διαβατήρια, θα έχουν διάρκεια 10 ετών, με το κόστος έκδοσης των νέων διαβατηρίων να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Συγκεκριμένα, για τους άνω των 14 ετών το κόστος για την έκδοση του νέου διαβατηρίου παραμένει στα 84,40 ευρώ, ενώ για τους κάτω των 14 ετών, το κόστος ανέρχεται στα 73,60 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα διαβατήρια, θα περιλαμβάνουν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας, καθιστώντας τα αδύνατο να πλαστογραφηθούν από τα κυκλώματα των επιτήδειων. Εκτός απροόπτου, τα ραντεβού για την έκδοση των νέων ταξιδιωτικών εγγράφων θα ξεκινήσουν εντός Ιανουαρίου και περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γνωστοποιηθούν εντός του Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ