Ελλαδα

Κειμήλια τα όπλα που εντοπίστηκαν στο Κολωνάκι

Τι συμπεραίνουν οι αρχές για τον ιδιοκτήτη του «ορφανού» οπλοστασίου

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπλοστάσιο στο Κολωνάκι: Πιθανότατα ανήκει σε ιδιώτη - Οι αστυνομικές ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν εμπλέκεται τρομοκρατική οργάνωση.
Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε σε αποθήκη στο Κολωνάκι © Eurokinissi/Tatiana Bolari

Οπλοστάσιο στο Κολωνάκι: Πιθανότατα ανήκει σε ιδιώτη - Οι αστυνομικές ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν εμπλέκεται τρομοκρατική οργάνωση.

Βαρύ οπλισμό που χρονολογείται από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισαν οι νέοι ιδιοκτήτες κτίσματος στο Κολωνάκι νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν σε ένα ξύλινο κουτί καραμπίνες, σφαίρες, γεμιστήρες και χειροβομβίδες.

Ο οπλισμός, ήταν τακτοποιημένος μέσα στο κουτί και όλες οι ενδείξεις των αστυνομικών οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν ανήκει σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά σε κάποιον ιδιώτη.

Είναι περισσότερο κειμήλια σχολίαζε στέλεχος της Κρατικής Ασφάλειας, η οποία έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Αστυνομικοί της Σήμανσης, αφού ερεύνησαν τον χώρο, για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, παρέδωσαν τον χώρο σε συναδέλφους τους οι οποίοι μετέφεραν τον οπλισμό στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Εκεί θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα όπλα είναι λειτουργικά, εάν οι σφαίρες έχουν υγρασία και φυσικά, να ερευνηθεί το οποιοδήποτε εύρημα προκειμένου να φτάσουν οι αρχές στο όνομα του ιδιοκτήτη του «ορφανού» οπλοστασίου.

Η υπόθεση δεν κρίνεται ως σοβαρή από τις αρχές, που ωστόσο, αναζητούν τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του κτίσματος καθώς θεωρούν πως κάποιος που είχε πρόσβαση στον χώρο, θεώρησε πως εκεί, είναι ασφαλή τα όπλα-κειμήλια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ