Ελλαδα

Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η Εθνική Πατρών-Αθηνών από Διακοφτό ως Αίγιο

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η Εθνική Πατρών-Αθηνών από Διακοφτό ως Αίγιο
Πλημμυρισμένοι δρόμοι λόγω βροχής © INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Κακοκαιρία Elias: Κλειστή  Εθνική Πατρών-Αθηνών από Διακοφτό ως Αίγιο - Η χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias στη δυτική Ελλάδα, όπου το μεσημέρι σημειώθηκαν έντονες βροχές, αλλά και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, με το φαινόμενο να κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.  Να σημειωθελι οτι έχει ανοίξει η αριστερή μόνο λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη, ενώ η βροχή που έπεφτε στην περιοχή ήταν μεγάλης έντασης.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, από το ύψος του Ξυλόκαστρου έως και την Πάτρα, η βροχή ήταν εξίσου ισχυρή, με τον ουρανό να είναι μαύρος.

Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές θα πλήξουν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από σήμερα Δευτέρα (25.9) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26.9) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27.9) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στον νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Την Πέμπτη (28.9) σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Έως το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvs1czfa8fgx)

Κακοκαιρία Elias - Ο καιρός σήμερα

Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα Δευτέρα (25.9) με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας, κατά τόπους αισθητή.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, έντονα φαινόμενα αναμένονται στα ανατολικά, στα νότια, και κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 28 και τοπικά στη Θράκη 30-31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27-28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ