Ελλαδα

Σάλος στο Ηράκλειο Κρήτης με ξυλοδαρμό παιδιού σε κοινή θέα

Νεαρή χτυπά και βασανίζει 13χρονο σε σχολικό συγκρότημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χτύπησαν παιδί σε κοινή θέα - Σάλος από το βίντεο στο Ηράκλειο
© Pixabay / Myriams-Fotos

Ξυλοδαρμός - Ηράκλειο: Νεαρή χτυπά 13χρονο σε σχολικό συγκρότημα - Στα χέρια των γονέων του μαθητή το επίμαχο βίντεο

Ακόμη ένα περιστατικό βίας ανηλίκων, αποκαλύφθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο Ηράκλειο Κρήτης. Μια 15χρονη μαθήτρια φαίνεται σε βίντεο, που διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να χτυπά 13χρονο, ο οποίος δεν δείχνει να αντιδρά.

Στα χέρια των γονέων του μαθητή το επίμαχο βίντεο

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο – ντοκουμέντο από το περιστατικό βίας που ήρθε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τα περιστατικά για επικίνδυνη σωματική βλάβη από 35 το πρώτο οκτάμηνο του 2022 έφτασαν τα 59 το 2023, με τους ανήλικους δράστες που ενεπλάκησαν σε αυτά από 60 να αυξάνονται σε 80.

Η 15χρονη σφίγγει το λαιμό του θύματος, του χτυπάει το κεφάλι και το πρόσωπο με γροθιές και όταν ο 13χρονος αντιδρά, η μαθήτρια τον τιμωρεί με περισσότερη βία και φωνές.

Στο μεταξύ, και ενώ ο 13χρονος μαθητής φαίνεται ιδιαίτερα τρομαγμένος και ανυπεράσπιστος, άλλα δύο παιδιά βρίσκονται πίσω από την κάμερα του κινητού απαθανατίζοντας τις αποκαρδιωτικές σκηνές βίας.

«Δεν είναι καλά νομίζω, δε μπορεί να πάρει ανάσα», ακούγεται να λέει ένα παιδί και φαίνεται σχεδόν να διασκεδάζει με το απάνθρωπο θέαμα που εκτυλίσσεται ενώπιόν του, ζητώντας από την 15χρονη να συνεχίσει να ξυλοκοπεί τον 13χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι γονείς του 13χρονου που δέχτηκε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να μην καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα και προχώρησαν σε μήνυση εναντίον της οικογένειας της 15χρονης, δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς για το μαρτύριο που πέρασε το ανήλικο παιδί τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο για «απαράδεκτα πράγματα», για τα οποία έχουν ποινικές ευθύνες και οι καθηγητές, αλλά και οι γονείς, καθώς υπήρξε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvpiyu8vphy1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ