Ελλαδα

Ερωτηματικό στην υπόθεση Blue Horizon με το πρόσωπο που μίλησε ο πλοίαρχος πριν επιστρέψει στο λιμάνι

Του είχε ζητήσει να «τακτοποιήσει» το θέμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο Blue Horizon
© EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Blue Horizon: Ερωτηματικό με το πρόσωπο που μίλησε ο πλοίαρχος - Του είχε ζητήσει να «τακτοποιήσει» το θέμα

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του Blue Horizon και τις τελευταίες ημέρες εκτός από τον ύπαρχο, εξετάζεται και ο ρόλος και η συμμετοχή του πλοίαρχου.

Οι δυο τους έχουν προφυλακιστεί ενώ εκτός αυτών, εναντίον ακόμα δύο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Το άγνωστο πρόσωπο που έπρεπε να «τακτοποιήσει» το θέμα

Στο στόχαστρο των ερευνών, φυσικά, πρωταγωνιστεί και η πλοιοκτήτρια εταιρεία αφού από τους διαλόγους που έχουν καταγραφεί ακούγεται ο πλοίαρχος να συνομιλεί τηλεφωνικά σε κάποιο πρόσωπο, άγνωστο ως τώρα (και πιθανότατα ανώτερός του), από τον οποίο ζητά να έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα πριν την επιστροφή του πλοίου στον Πειραιά.

Τις προηγρούμενες ημέρες η ανακρίτρια κάλεσε τους συνηγόρους προκειμένου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ακούσουν τις καταγεγραμμένες συνομιλίες παρουσία Λιμενικού και στη συνέχεια ζήτησαν και πήραν όλα τα στοιχεία που περιελάμβανε ο φάκελος της δικογραφίας προκειμένου να χαράξουν την υπερασπιστική γραμμή των πελατών τους.

Blue Horizon: Ήξεραν ή όχι τον 36χρονο Αντώνη;

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αίτημα της ανακρίτριας από τις ανακριτικές αρχές να απομαγνητοφωνήσουν όλες τις συνομιλίες του έχουν καταγραφεί στο VTR (μαύρο κουτί).

Από όσα φαίνεται να λέει ο καπετάνιος, προκύπτει πως ήξερε ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης αλλά και το γεγονός πως είχε εισιτήριο κανονικά. Παρόλ' αυτά ζήτησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα, πέντε λεπτά πριν επιστρέψει στο λιμάνι.

«Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», ακούγεται να λέει παρόλο που λίγες ώρες νωρίτερα ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε πως το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήριο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ